DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Alternativet fåmælt om beskyldninger mod Fock

Ifølge gruppeforperson har Alternativets folketingsgruppe tillid til, at samarbejdet med Josephine Fock kan fungere.
25. FEB 2020 12.52

Efter tirsdagens gruppemøde i Alternativet, siger partiets gruppeforperson, Susanne Zimmer, at folketingsgruppen 'har tillid til', at et politisk samarbejde med politisk leder Josephine Fock kan komme til at fungere.

- Vi har over 1.000 medlemmer, og de har valgt hende, og det har været en god, demokratisk proces. Nu anerkender vi det valg, og vi arbejder positivt sammen med hende, siger Susanne Zimmer.

I den seneste tid har der været beskyldninger om en ubehagelig ledelsesstil rettet mod Josephine Fock, som i 2013 var med til at stifte Alternativet, og som fra 2015-2018 sad i Folketinget.

Information har talt med 23 kilder, som på den ene eller anden måde var i kontakt med Josephine Fock i hendes tid som folketingsmedlem.

Ingen folketingsopbakning
Josephine Fock blev 1. februar efter kampvalg valgt til at efterfølge Uffe Elbæk som Alternativets leder. Hun var ikke selv til stede på tirsdagens gruppemøde.

Ingen af Alternativets folketingsmedlemmer bakkede op om Josephine Fock som ny leder. De pegede i stedet på folketingsmedlem Rasmus Nordqvist, men han blev ikke valgt og forlod derefter posten som politisk ordfører.

Adspurgt om folketingsgruppen har tillid til Josephine Fock, svarer Susanne Zimmer, som udtaler sig på vegne af folketingsgruppen:

- Vi har tillid til, at vi kan få et politisk samarbejde til at fungere.

Har I tillid til Josephine Fock?

- Vi har tillid til det samarbejde, vi har med hende. Vi har tillid til hende som politisk leder.

Bakker I 100 procent op om hende som politisk leder?

- Vi samarbejder med hende 100 pct., siger Susanne Zimmer.

Alternativets hovedbestyrelse vil i denne uge holde møde med Josephine Fock og drøfte beskyldningerne mod hende.

Ritzau