DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Akuthelikopteren flyver fortsat over Sjælland

Akuthelikopteren flyver fortsat over Sjælland

Akuthelikopteren som drives af Hovedstaden og Sjælland i fællesskab, får sin forsøgsordning forlænget med et år
30. MAR 2012 13.22

SJÆLLAND / HOVEDSTADEN: Udvidelsen finansieres af Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse med godt 29 mio. kr. efter, at der i regeringsgrundlaget blev sat penge af til formålet. Med forlængelsen løber forsøgsordningen frem til den 1. maj 2013.

- Vi er meget tilfredse med, at vi kan fortsætte med at have en akuthelikopter på Sjælland, indtil den endelige beslutning om helikopteren er truffet. Den er med til, at vores borgere føler sig trygge og har bevist sit værd i mange situationer. Nu er der sikkerhed for helikopteren frem til maj næste år. Derefter er det op til politikerne på Christiansborg, hvilken model vi fortsætter med, siger Steen Bach Nielsen (S), regionsrådsformand, Region Sjælland.

Akuthelikopteren er bemandet af et specialtrænet korps af læger og paramedicinere. Fra basen i Ringsted kan akutlægehelikopteren inden for godt 20 minutter nå frem overalt på Sjælland, Møn, Falster, Lolland og omkringliggende øer.

- Akuthelikopteren er rigtig god som supplement til det nuværende akutberedskab. I hovedstadens tætte trafik sikrer helikopteren, at hjælpen når hurtigt frem til alvorligt tilskadekomne. Den redder både liv og gør borgerne trygge. Derudover understreger de foreløbige erfaringer Rigshospitalets rolle som Danmarks førende hospital for patienter med behov for højt specialiseret behandling, siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden Vibeke Storm Rasmussen (S).

Foto: Flickr

lcl