Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Regioner tilfredse med finanslov

FINANSLOVEN Særligt hæfter regionerne sig ved, at der nu er sat midler af til at udarbejde kliniske retningslinjer
17. NOV 2011 14.20

Den netop indgåede delaftale for Finansloven 2012 på sundhedsområdet bliver modtaget med tilfredshed hos Danske Regioner.

Aftalen betyder, at der tilføres yderligere ½ mia. kr. til sundhedsområdet – herunder til bekæmpelse af multiresistente stafylokokker, til vaccination mod livmoderhalskræft til kvinder op til 26 år og udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer.

Danske Regioners formand Bent Hansen (S) glæder sig over aftalen:

- Regeringen har klogt sat midler af til en række områder, hvor vi godt vil kunne gøre en ekstra indsats og tilbyde det bedste i de kommende år. Med kliniske retningslinjer får vi givet kvaliteten på sygehusene endnu et nøk opad og sikret, at ny viden hurtigst muligt kommer i brug på den enkelte afdeling. Og så glæder det mig, at regeringen har valgt at fastholde ordningen med akuthelikoptere på Sjælland og i Nordvestjylland foreløbig frem til 2015.

Kan hindre livmoderhalskræft
Også næstformand Carl Holst (V) ser gode perspektiver i aftalen:

- Man kan kun glæde sig over, at kvinder op til 26 år nu tilbydes vaccination, der kan hindre livmoderhalskræft. Det flugter i det hele taget rigtig fint med sundhedsvæsenets ambition om at få diagnosticeret og behandlet sygdomme tidligst muligt. Ligesom de kommende kliniske retningslinjer vil det være et kvalitetsløft i sundhedsvæsenet.

Med den nye aftale om sundhedsområdet i Finansloven for 2012 lægger regeringen desuden op til at fjerne brugerbetalingen for fertilitetsbehandling og afskaffe gebyret for tolkebistand.