DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Ældre skaber kunst på plejecentre

KORT NYT4. FEB 2020 7.00

LEJRE: Beboere på Lejre Kommunes tre ældre- og plejecentre har sammen med billedkunstner Astrid Randrup og scenograf Annika Nilsson skabt kunst i pilotprojektet Kunstcaféen. Projektet skal i et samarbejde med Center for Velfærd & Omsorg og Kultur & Fritid give beboerne nye oplevelser med kunst og kultur, skriver Lejre Lokalavis.

Kunstcaféen sluttede den 13. januar med fernisering på alle tre centre. Plejecentret Bøgebakken, Ammershøjparkens Ældrecenter og Hvalsø Ældrecenter, hvor besøgende selv kunne afprøve nogle af kunstaktiviteterne og se foto fra billedkunstforløbet. 

Kunstcaféen har i alt bestået af fem ganges billedkunstaktiviteter på hvert af de tre centre. Udviklingen af pilotprojektet er foregået i tæt samarbejde mellem plejepersonale og kunstnere blandt andet i en workshop, hvor kunstaktiviteter blev afprøvet og målrettet målgruppen. Ideen om kunstprojektet til ældre- og plejecentrene har afsæt i Lejres Børnekulturelle indsats Dronten, som er 13 årlige kunst- og kulturforløb til folkeskoler og dagtilbud.

jeg