dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Aarhusianerne læser deres plejejournaler online

Aarhusianerne læser deres plejejournaler online

I samarbejde med den offentlige internetportal www.borger.dk åbner Sundhed og Omsorg i Aarhus nu op for, at borgerne kan se deres plejejournal på nettet
6. FEB 2012 6.27

AARHUS: Borgere, der modtager hjemmehjælp eller andre ydelser fra Sundhed og Omsorg, kan se deres plejejournal med deres NEM ID eller digitale signatur. I plejejournalen finder de nogle af de centrale oplysninger om sig selv, som Sundhed og Omsorg har brug for i arbejdet.

Borgerne kan her bl.a. se, hvilke aftaler der er indgået, hvilken hjælp der er bevilget, og hvor ofte hjælpen kommer.

- Vi har som den første kommune i landet valgt at lægge alle de oplysninger frem, som vi har på borgerne via borger.dk, sådan at de kan se det samme som personalet, siger rådmanden for Sundhed og Omsorg Dorthe Laustsen (SF) om det nye initiativ.

Gennemsigtighed for borgerne
- Når vi åbner plejejournalerne for borgerne, viser vi, at vi mener det alvorligt, når vi taler om åbenhed, og om at det er borgerne, der har magten over deres egen tilværelse, fortæller Dorthe Lausten og fortsætter:

- Det her er første version af borgeradgangen. Den omfatter endnu ikke alle oplysninger i plejejournalen, men vores mål er i den nærmeste fremtid at kunne give adgang til samtlige oplysninger.

Den plejejournal, der bliver tilgængelig på borger.dk er bygget op, så den svarer til personalets behov. Den kan derfor være lidt vanskelig at finde ud af for almindelige borgere. Der arbejdes på at gøre den mere brugervenlig i fremtidige versioner.

Foto: http://www.flickr.com/photos/flowers-of-the-sea/4350445102/sizes/l/in/photostream/

 

lcl