Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aarhus strammer kurs over for fædrehoteller

Snart strammeste kurs i Danmark: Slut med alt for mange mænd med proformaadresse i en etværelseslejlighed
1. DEC 2011 10.11

AARHUS: Aarhus Kommune skærper nu indsatsen overfor socialt bedrageri. I et samarbejde med boligforeningerne går borgerservice nu i gang med målrettet indsats mod de såkaldte fædrehoteller, oplyser kommunen.

Nu skal det være slut med alt for mange mænd med proformaadresse i en etværelseslejlighed. Derfor går kommunen nu sammen med boligforeningerne i et samarbejde, som skal sikre, at der maksimalt kan bo en person per beboelsesrum i lejligheden.

- Vi vil ikke finde os i, at der er nogle, som går og snyder fællesskabet. Det er usolidarisk og en trussel mod velfærdssamfundet. Jeg er derfor glad for, at vi nu har fundet en model, der hører til landets strammeste, og som skal være med til at sikre, at vi kommer denne uacceptable adfærd til livs, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Marc Perera Christensen (K).

Modellen tager udgangspunkt i almenboligloven og effektueres i samarbejde med boligorganisationerne. Reglerne i almenboligloven er så stramme, at der kun tillades 1 person pr beboelsesrum - mens den alternative regel beboermaksimum tillader to personer per beboelsesrum.

- Vi har oplevet, at der er op til 18 personer, som har haft folkeregisteradresse i en etværelses lejlighed, mens lejligheden tydeligvis kun har været beboet af en person. Den slags proformaflytninger, der kun har til formål at få flere penge ud af kommunekassen, vil vi ikke tolerere, og derfor skal kursen nu strammes, siger Marc Perera.

Den alternative løsningsmodel betyder, at kontrolgruppen under Borgerservice vil udvide sin nuværende praksis omkring den såkaldte logivært-erklæring til fremover at omfatte alle tilmeldinger til beboede adresser, hvor tilflytning medfører, at der vil være mere end én person pr. beboelsesrum.

Hvis flytningen fastholdes, orienteres boligorganisationen, og herefter kan boligforeningen ophæve lejemålet i henhold til almenlejelovens bestemmelser.

Ordningen, der er en del af initiativaftalen mellem Aarhus Kommune og Socialministeriet, træder i kraft 1. januar.

ka