Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aalborg skal levere ekspertviden om socialt udsatte børn og unge

Kommunen vandt udbud om at rådgive borgere og kommuner i hele landet.
13. MAJ 2020 8.26

AALBORG: I de allermest komplekse sager med børn og unge, der er udsatte eller har været udsat for omsorgsvigt, skal Det Specialiserede Døgntilbud i Aalborg Kommune fremover levere ekspertviden til ansatte og borgere i landets andre kommuner, oplyser kommunen.

Institutionen har netop i skarp konkurrence med andre ansøgere vundet udbuddet om at blive såkaldt Viso-leverandør inden for to områder:

  • Børn og unge, der har været udsat for omsorgssvigt
  • Socialt udsatte børn og unge

Ifølge Socialstyrelsen gives opgaven kun til landets dygtigste specialister. Det er derfor en stor anerkendelse at få styrelsens blå stempel, fortæller rådmand Mai-Britt Iversen (S), Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen:

- Vi kan i Aalborg være stolte af, at vi i Det Specialiserede Døgntilbud har så et stærkt fagligt miljø, at vi nu kan hjælpe med viden til andre dele af landet.

Det Specialiserede Døgntilbud har en bred erfaring med børn og unge i alderen 6-18 år, der har så mange udfordringer, at de ikke kan få tilstrækkelig støtte i andre tilbud. Det er børn og unge med flere diagnoser såsom ADHD, skizofreni, Tourettes syndrom, personlighedsforstyrrelser, mental retardering, autisme mv.

- Med opgaven følger der ekstra ressourcer og kompetenceudvikling til at udvikle det faglige miljø endnu mere. Det får selvfølgelig også lokal betydning, at man kan opbygge og udbygge en stor faglig ekspertise, fortæller leder Brian Tjørnelund fra Det Specialiserede Døgntilbud.

ka