Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aalborg hædres for sin indsats med lokal trafikinnovation

Sammen med bl.a. Barcelona og Madrid har Aalborg fået 'Osmose-prisen' for sin innovative indsats med anvendelse af ITS (Intelligente Transport Systemer) i trafikledelse til gavn for bytransport på en bæredygtig og effektiv måde

AALBORG: OSMOSE-priserne uddeles af EU og POLIS i fællesskab med det sigte, at understøtte lovende nye initiativer, som udvikler sig fra en nicheposition til at blive mainstream i bytransportpolitikken i fremtiden.

Patrick Mercier-Handisyde fra EU-kommissionen, DG Reserach, siger, 'at de prisbelønnede byer alle er foregangsbyer inden for deres kategori.'

Aalborg fik overrakt prisen i kategorien Trafikledelse. Essex County og byerne Barcelona, Madrid og Donostia San Sebastian fik priserne i fire andre kategorier.

Motivationen for OSMOSE-prisen til Aalborg er:
'Mange løsninger med trafikledelse drejer sig om anvendelse af ITS (Intelligente Transport Systemer), som skal operere effektivt og have potentiale til ekspansion. Høj informationskvalitet og måden at optimere brugen af information på er væsentlige for forsyning med bedre service til de rejsende og ultimativt påvirke de rejsendes beslutning om at rejse.

Aalborg Kommune er lykkedes med at etablere et avanceret ITS-netværk, som er enestående for en middelstor kommune med næsten 200000 indbyggere.

Da ITS-projekter er komplekse og dyre at udvikle, etablerede Aalborg stærke partnerskaber og tæt samarbejde i et antal EU-projekter og ITS-anvendelser, som monitering af trafikemission og trafikprognoser baseret på foregående ugers trafiksituation. Køvarslingssystem på E45 omkring Limfjordstunnelen og tunnelkontrolsystemet etableret af Vejdirektoratet er andre eksempler.

Aalborg kombinerer også sine ITS-løsninger med et system til Strategisk Trafikledelse. Rejseinformation i realtid til rejsende med kollektiv trafik er også et innovativt tiltag. Pristildelingen til Aalborg understøtter ambitionen om at introducere innovative og dristige løsninger i mødet med morgendagens udfordringer.'

mou