Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aabenraa oppe imod Kystdirektoratet i sag om husbåde

KORT NYT13. OKT 2020 11.50

AABENRAA: Både Aabenraa Kommune og Aabenraa Havn vil nu klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet, fordi Kystdirektoratet har givet tilladelse til, at der placeres syv husbåde i lystbådehavnen i Aabenraa, skriver JydskeVestkysten.

Kommunen, der endnu ikke har givet byggetilladelse, frygter at blive stillet til ansvar, hvis naboer bliver generet af støj, lugt og støv fra aktiviteterne på erhvervshavnen i Aabenraa. Politikerne i vækstudvalget er uforstående overfor, at Kystdirektoratet har givet tilladelse til husbådene uden at afvente et høringssvar fra kommunen, selv om direktoratet vidste, at høringssvaret var på vej.

Men den frygt er ubegrundet, lyder det fra områdechef i Kystdirektoratet Hans Erik Cutoi-Toft, der peger på, at de regler, der gælder med hensyn til støj, støv og lignende på landjorden, ikke gælder på vandet. Derfor kan kommunen ikke gøres ansvarlig, siger han og tilføjer, at hvis en domstol, når husbådene er en realitet, mod forventning skulle afgøre, at kommunen har ansvaret for eventuelle gener, så er direktoratet klar til at trække tilladelsen igen.

ka