DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

A-kasse vil gå i retten med nej til sundhedsforsikringer

KORT NYT22. JAN 2020 6.59

Akademikernes A-kasse vil gå rettens vej for at få lov til at udbyde en sundhedsforsikring til ledige medlemmer, skriver Politiken. A-kassen lancerede en sådan ordning 1. oktober sidste år, men kort før jul blev den stoppet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Det er 'ikke foreneligt med loven', at en a-kasse formidler og administrerer sundhedsforsikringer, lød meldingen fra den statslige tilsynsmyndighed, der gjorde det klart, at formålet med a-kassernes virksomhed alene er at sikre medlemmerne økonomisk i tilfælde af ledighed.

Den afgørelse har Akademikernes A-kasse nu besluttet, at den ikke vil acceptere. På baggrund af flere juridiske analyser er a-kassen nu klar til at gå hele vejen til Højesteret for at få omstødt forbuddet. Det er også en væsentlig del af formålet med a-kassernes virke at 'medvirke til, at ledige medlemmer kommer i beskæftigelse', er synspunktet, og med en sundhedsforsikring 'kan vi hjælpe ledige med at komme i arbejde igen, hvis de bliver stressede eller syge i en ledighedsperiode, der i forvejen kan være svær at håndtere', siger a-kassens direktør Villy Dyhr til Politiken.

mk