Holstebro lykkes ovenud godt med at skaffe domsmænd

Efter digitaliseret tilmeldingsform og ekstra markedsføring kom der 445 ansøgninger til en grundliste med plads til 195.

HOLSTEBRO: Med en ny tilmeldingsform og markedsføring har Holstebro Kommune oplevet en overvældende interesse fra borgerne om at blive domsmænd eller nævninge, oplyser kommunen. 

Kommunen har blandt andet brugt sociale medier, avisannonce, nyheder og direkte mail samt digitaliseret ansøgningsprocessen via webformular med NemID i ansøgningsperioden.

Da tilmeldingen lukkede, kunne kommunens chefjurist ikke blot konstatere en stor borgerinteresse, men også en god fordeling af køn og alder blandt de forskellige kandidater til den såkaldte grundliste, hvorfra nævninge og domsmænd bliver udvalgt. 

- Vi har haft stor succes. Listen, som kommunen sammensætter og videresender, skal være repræsentativ for kommunen, og det har vi i den grad mulighed for med så mange ansøgninger, siger chefjurist Jesper Dürr, der også er sekretær for Grundlisteudvalget. 

- Annonceringen og tilmeldingsmetoden har været ny i år, og det er glædeligt, at der er taget så godt imod initiativet. Grundlisteudvalget har i mands minde aldrig tidligere haft så mange ansøgere at vælge imellem. Det er vi rigtig glade for, og vi vil gerne takke alle, der har ansøgt, siger Jesper Dürr.

Grundlisteudvalget er nu i gang med en nærmere gennemgang af ansøgningerne for at sammensætte den endelige liste. Forventningen er, at de 445 ansøgere i slutningen af februar 2019 får at vide, om de er kommet på grundlisten eller ej. 

Kandidaterne får kun besked fra Vestre Landsret, hvis de bliver udvalgt til den endelige nævninge- og domsmandsliste.

Opdelt i alderskategorier kom der kommet 35 ansøgere i alderen 18-30 år, 116 ansøgninger i alderen 31-60 år og 158 ansøgninger i alderen 60+.

ka
 

 

 
 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt