Regeringen vil anlægge nye øer med 12.000 arbejdspladser
Foto: Hvidovre Kommune

Regeringen vil anlægge nye øer med 12.000 arbejdspladser

Ni kunstige øer ud for Avedøre Holme skal gøre plads til et kæmpe erhvervsområde og er en vigtig brik i hovedstadsområdets grønne visioner, oplyser regeringen.

HVIDOVRE / KØBENHAVN: Regeringen har på et pressemøde netop offentliggjort planerne om et af Europas mest grønne og visionære erhvervsområder med ni kunstige øer ud for Avedøre Holme. Det er et partnerskab mellem Københavns og Hvidovre kommuner og pensionselskaber, som skal realisere projektet, som kan blive det største i danmarkshistorien.

Øerne skal gøre plads til 12.000 arbejdspladser og være et bidrag til at gøre København til en af verdens grønneste hovedstæder, og Hvidovres borgmester, Helle Adelborg (S), forventer, at første spadestik kan tages i 2022.

- Vi har en god dialog om projektet, og jeg er glad for, vi har en god fælles dialog. Det er et visionært projekt og kommer til at hedde Holmene, og det er et projekt, jeg er enormt stolt af, siger hun.

- Det bliver en innovativ vækstmotor for hele Danmark og et internationalt varetegn. 

Avedøre Holme har historisk set været småøer, og det er det, regeringen vil genetablere. Projektet er en helt afgørende faktor for at cementere Københavns grønne profil, og der tages højde for, at de grønne ambitioner føres ud i livet.

Placeringen ved hovedstaden er vigtig, fordi det er her, behovet er, fremhæver erhvervsminister Rasmus Jarlov (K):

- Placeringen tæt på hovedstaden er nødvendig, fordi vi servicerer hovedstadsområdet. Det er et utroligt godt projekt og et godt bud på, hvordan vi kan skabe den plads, siger han.

Også Københavns overborgmester Frank Jensen (S) er begejstret for projektet, som skal komplimentere det tidligere offentliggjorte projekt på Lynetteholmen. Han fremhæver blandt andet en af øernes rolle som Green Tech Island, der skal huse hovedstadens spildevand- og rensningsanlæg, der også er en vigtig brik i forhold til Lynetteholmen.

- En af verdens mest grønne hovedstader skal være endnu grønnere. Green Tech Island understøtter FN's verdensmål om bæredygtig byudvikling, siger overborgmesteren.

 

Ifølge analyser foretaget af Deloitte samt af Cowi, Urban Power og DHI i samarbejde bidrager Holmene med:

  • Et 3,1 mio. kvadratmeter grønt erhvervsområde
  • Ny vækst – op til 54 mia. kr.
  • Plads til op til 380 nye virksomheder
  • 700.000 kvadratmeter ny, bynær natur
  • 17 km. ny kystlinje
  • Op til 12.000 nye arbejdspladser
Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt