Koldings husejere sikres to års frist til kloakseparering

KORT NYT19. DEC 2018 15.27

KOLDING: Byrådet i Kolding har vedtaget en ny spildevandsplan, Blå Plan, der skal sikre færre oversvømmelser og renere vandmiljø. Et kardinalpunkt i planen er, at boligejere, der skal i gang med at adskille spildevand og regnvand på deres grund, får besked minimum to år forinden, oplyser kommunen.

- I Kolding, som i resten af landet, er der utidssvarende kloaksystemer fra 1970’erne og tidligere, hvor regnvand og spildevand løber sammen i ét rør, og kapaciteten er for lille til at klare nutidens ekstremregn. Vi har episoder, hvor kloakker løber over med spildevand fortyndet med regnvand, så det forurener badevandet. Dertil kommer, at de gamle utætte rør giver problemer med rotter, forklarer Jakob Ville (V), formand for Teknik- og Klimaudvalget.

- Kloakseparering kan være en stor udgift, og derfor har det også været vigtigt, at de berørte boligejere bliver informeret i god tid. Vi har lagt en minimumsfrist på to år i planen og giver derved boligejerne tid til at spare op til at få adskilt regnvand og spildevand på egen grund, siger han.

ka

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt