Faxe tilbyder nu demens-aflastning uden om visitation

Et nyt tilbud fungerer som forsøg i et år - og er uden krav om, at man skal være udredt for demens og have fået en demensdiagnose

FAXE: Et nyt tilbud i Faxe Kommune skal aflaste ægtefæller eller samlevere til demensramte i eget hjem - uden forudgående udredning, demensdiagnose og visitation, oplyser kommunen.

Borgeren kan selv booke sig ind på ordningen, og en ansat fra et nyt frirums-team rykker så ud for at tage sig af den pågældende borger med demens eller demenslignende symptomer i eget hjem, så den pårørende kan holde lidt fri. Tilbuddet er et alternativ til dagcenterordningen, som mange kender.

Forskellen er, at det foregår i eget hjem, og at det ikke kræver visitation. Man kan kontakte frirums-teamet direkte, og der er ikke krav om, at man skal være udredt for demens og have fået en demensdiagnose forinden. Har ens ægtefælle demenslignende symptomer og svært ved at være alene hjemme, er man således velkommen til at kontakte teamet.

Team-Frirum består af tre medarbejdere, der er ansat i demensafdelingen. Der er mulighed for at benytte ordningen på hverdage i dagtiden, aftener og weekender. Forinden vil der altid være en forsamtale i hjemmet med den pårørende og ægtefællen.

Projekt Frirum er kommet i stand, idet Faxe Kommune er blevet bevilget 1.006.667 kr. fra Sundhedsstyrelsen. I 2019 vil ordningen løbe som et forsøg.

ka
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt