Hjertepatienter venter kortere tid på operationer
Foto: Asger Ladefoged, Ritzau Scanpix

Hjertepatienter venter kortere tid på operationer

Ventetiden på bypass- og hjerteklapoperationer falder, men det kniber stadig med at overholde udredningsretten
7. DEC 2018 14.30

Færre hjertepatienter har længere ventetid end 31 dage på en bypassoperation. På landsplan er det antal faldet fra 21 pct. til 14 pct. fra sidste kvartals måling. Det viser Sundhedsstyrelsens rapport om overvågning af udredning og udvalgte behandlingsforløb i 2. kvartal af 2018.

Det samme gør sig gældende for hjerteklapoperationer, hvor andelen af patienter, der venter 45 dage eller længere, er faldet til 23 pct. Men ventetiden indebærer store regionale forskelle.

'Sundhedsplatformen er ikke en undskyldning'
Til gengæld viser rapporten også, at der samlet set er flere hjertepatienter, der har ventet på at blive udredt end tidligere. Udredningsretten er således overholdt i knap tre ud af fire tilfælde svarende til 73 pct. på landsplan. Også det indebærer regionale forskelle.

- Det er bekymrende, at regionerne ikke overholder udredningsretten, for der er tale om en lovfæstet ret for patienterne, siger Astrid Nørgaard, der er sektionsleder i Sundhedsstyrelsen.

I Region Sjælland er udredningsretten kun blevet overholdt i knap halvdelen af tilfældene. Derfor indkalder Sundhedsstyrelsen Region Sjælland og Hovedstaden til møde og har bedt regionerne om en redegørelse.

- Særligt Region Sjælland gør det ikke godt nok – og implementering af Sundhedsplatformen er altså ikke en undskyldning, siger Ellen Trane Nørby (V).

eo

Find hele opgørelsen her.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt