Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Politiet afviste sag, men civil sag gav dagbøder for nazitilsvining

Man kan ikke bare kalde nogen for 'Nazi-Frederik'. Det har det kostet eks-politiker en dom på i alt 22.000 kr. at lære
12. FEB 2018 7.10

SLAGELSE: Man behøver som politiker ikke finde sig i at blive kaldt 'Nazi-Frederik', heller ikke selv om politiet ikke vil gøre en sag ud af det. Daværende byrådsmedlem Frederik Pedersen (DF) rejste i stedet en civil sag mod sin tidligere partifælle Bjørn Olsen, som nu af Retten i Næstved er blevet dømt til at betale 5.000 kr. i erstatning for tort, 13.000 kr. i sagsomkostninger samt otte dagbøder á 500 kr., skriver Sjællandske,

Dagbøderne skyldes udtrykkeligt øgenavnet 'Nazi-Frederik', hvorimod det lige så udtrykkeligt ifølge dommen ikke er over stregen, at Bjørn Olsen har kaldt Frederik Pedersen 'rablende vanvittig'.

Nazi-referencen derimod er en straffelovsovertrædelse, fordi det ifølge dommen 'er uden faktuel underbygning, at Frederik Jens Pedersen skulle være nazist eller have nazistiske sympatier'.

Den strafbare udtalelse faldt i forbindelse med et læserbrev, som blev bragt i Korsør Posten. Frederik Pedersen politianmeldte Bjørn Olsen, men politiet ville ikke rejse sag. På politiets opfordring gjorde han det i stedet selv.

Begge er nu ude af politik. Frederik Pedersen havde krævet 20.000 kr. i erstatning, men er trods det noget lavere beløb tilfreds.

- Det viser jo, at du ikke bare kan svine folk til, som det passer dig, siger han til Sjællandske.

Bjørn Olsen vil drøfte dommen med sin advokat i næste uge og har ingen umiddelbare kommentarer, skriver avisen.