dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi
Den 23. september var deadline for, at offentlige hjemmesider skulle være tilgængelige. Her ses den blinde it-specialist Claus Thøgersen, der blandt andet har arbejdet som konsulent på udviklingen af et nyt system, der øger tilgængeligheden for synshandicappede borgere i Aarhus Kommune.
Michael Hansen, Ritzau Scanpix

87 kommuner overholder ikke lovkrav om at gøre hjemmesider tilgængelige

Langt størstedelen af kommunerne overholder ikke lovkrav om at gøre hjemmesider tilgængelige for synshandicappede.
22. OKT 2020 10.35

Kommunerne er langt fra i mål med at overholde loven om webtilgængelighed. Offentlige hjemmesider skulle have været gjort tilgængelige den 23. september, men en analyse foretaget af virksomheden Berú viser, at blot 11 kommuner er i mål.

Undersøgelsen er foretaget fra den 23. til 24. september og inkluderer udelukkende forsiderne af de kommunale hjemmesider. Derfor forventer virksomheden, at det i virkeligheden er langt færre kommuner, der overholder loven.

Omkring 15-20 pct. af befolkningen skønnes i forvejen at have problemer med at navigere på nettet på grund af blandt andet synsbesvær, fysiske handicap og kognitive udfordringer. Derfor er det problem, at kommunerne ikke er nået i mål med de tiltag, der skulle gøre borgernes digitale liv nemmere, mener Ask Løvbjerg Abildgaard, der er næstformand i Dansk Blindesamfund.

- Hvis en hjemmeside ikke er tilgængelig, og en synshandicappet bruger en skærmlæser eller et forstørrelsesprogram, kan man komme i en situation, hvor det ikke bare er bøvlet, men fuldstændig umuligt at bruge hjemmesiden, siger han.

Læs hele historien hos Kommunen.dk.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/87-kommuner-overholder-ikke-lovkrav-om-at-goere-hjemmesider-tilgaengelige

GDPR