dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi

Markant flere lærere forlader folkeskolen

KORT NYT
14. JAN 2016 11.49

Knap 900 lærere valgte i 2012 at forlade skolen, men allerede i de første ti måneder af 2015 havde 1.600 lærere gjort det samme efter arbejdstidslov, reform og besparelser. Det viser tal fra Danmarks Lærerforenings medlemsregister. Den største stigning er sket blandt de 20-29-årige. I 2012 fandt 56 af de unge job andre steder, mens det tal i 2015 var oppe på 265. En stigning på 370 pct., skriver Folkeskolen.

- De nyuddannede kommer ud i en folkeskole, som har været under pres af flere forskellige årsager med mange forandringer over de seneste år - inklusion, ny reform og nye arbejdstidsregler. Så selvfølgelig kommer de ud i en skole, hvor der er mange ting, der ikke er på plads, siger forskningschef ved VIA University College, Andreas Rasch-Christensen.

Henrik Lambrecht Lund er lektor fra Roskilde Universitet og forsker i arbejdsliv. Det overrasker ham ikke, at flere lærere forlader folkeskolen:
- Lov 409 og reformen sætter andre arbejdsbetingelser for lærerne. Flytningerne er et udtryk for, at arbejdslivet ikke er, som de havde forestillet sig. Lærerne havde ikke forestillet sig, at de skulle styres efter industriarbejderprincippet, siger Henrik Lambrecht Lund.

pv

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/markant-flere-laerere-forlader-folkeskolen

GDPR