
Af Knud Abildtrup
I Region Sjælland og i Region Syddanmark er det lykkedes at holde ventelisten så meget i bund, at der ikke er børn og unge sindslidende, der efter 12 måneder stadig venter på at komme i behandling eller til første undersøgelse.
Men efter Danske Regioners opgørelse er antallet af langtidsventende børn og unge i Region Hovedstaden steget fra 22 til 35 børn fra nytår til juli.
I Region Midtjylland er det tilsvarende tal steget fra fem til 28, mens det i Region Nordjylland derimod er dalet fra 20 til seks.
I Regionerne Sjælland og Syddanmark var der ved årsskiftet henholdsvis to og en - men altså ingen nu.
Men såvidt de børn og unge, der venter allerlængst. I alt er den samlede venteliste på det halve år steget fra 2663 til 2958.
Blandt de fem regioner fordeler antallet sig således med tallet fra årsskiftet i parantes:
Hovedstaden 770 (701)
Sjælland 393 (362)
Syddanmark 784 (619)
Midtjylland 805 (775)
Nordjylland 206 (206)
På nær Region Nordjylland med status quo er der således tale om en total-stigning i regionerne.
Formanden for psykiatriudvalget i Danske Regioner, Flemming Stenild (SF), kalder en ventetid på mere end et år for helt uacceptabel:
- Selv om det heldigvis er relativt få, der venter så længe, så forventer jeg virkelig, at det er noget, regionerne hurtigt vil få afklaret og bragt væk, siger Flemming Stenild ifølge ritzau.
- Der skal laves klare samarbejdsaftaler mellem regioner og kommuner, så man bliver bevidst om, hvilken myndighed der har ansvar for hvem og hvornår, mener Venstres psykiatriordfører Sophie Løhde.
Hun mener, at det vil kunne forhindre, at mange psykisk syge børn må vente i helt op til et år på behandling, fordi børnene bliver kastebold mellem kommune og region og opfordrer til, at alle kommuner skal offentliggøre ventetiderne på vurderinger fra Skole Psykologisk Rådgivning for at komme til bunds i sagen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.