
I eftervirkningerne af coronaepidemien har 17 turismeprojekter fået støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til udvikling af nye ideer og initiativer. I alt er der givet 60,6 mio. kr. til følgende lokale og tværgående turismeprojekter:
- Vestkysten som samlet powerbrand (Destination Nordvestkysten, 11 mio. kr.) Målet er, at antallet af overnatninger på Vestkysten i løbet af 2023 er tilbage på niveau med rekordåret 2019, at turisterne bruger flere penge, og at de kommer hele året.
- Sustainable Choice CPH (Wonderful Copenhagen, 7,5 mio. kr.). Projektets ambition er at styrke hovedstadens internationale konkurrenceposition markant ved at skabe verdens mest bæredygtige hovedstadsdestination.
- Ask Me – Skab turismeværdi med frivillige (Fonden VisitAarhus, 7 mio. kr.). Projektet vil med afsæt i det eksisterende århusianske frivillighedskoncept ReThinkers gentænke, styrke og nationalt udbrede frivillighed som et unikt og bæredygtigt udviklings- og forretningspotentiale for danske turismevirksomheder i hele landet.
- Hike Fyn - Bæredygtig vandreturisme på Fyn og Øerne (Destination Fyn, 5,7 mio. kr.). Projektet vil højne niveauet, synligheden og tilgængeligheden på de fynske vandreruter og samtidig udvikle nye vandreruter og services for at tiltrække flere nationale og internationale vandreturister.
- ”Danmarks maddestinationer” (VisitLolland-Falster i tværgående samarbejde med aktører fra hele landet, 4,9 mio. kr.). Målet er at udvikle et fælles oplevelseskoncept for fødevareturisme med bæredygtige måltider baseret på lokale produkter – fx skaldyr fra Limfjorden og vilde urter fra Møn.
- Meet Fyn - erhvervsturisme som driver for erhvervsudvikling (Destination Fyn, 4,3 mio. kr.). Projektet skal understøtte aktiviteter, der skal styrke tiltrækningen af internationale videnskongresser og events til Fyn for at styrke Fyns konkurrenceevne på det internationale mødemarked.
- Bæredygtige destinationer i praksis (Samtlige 19 tværkommunale destinationsselskaber, 2,9 mio. kr.). Projektet skal over tre år - med udgangspunkt i best practice fra udlandet - udvikle metoder og værktøjer, der kan bruges i alle landets destinationsselskaber til at måle bæredygtighed i turismen.
- De bedste ferieoplevelser skaber vi sammen (Destination Sønderjylland, 2,8 mio. kr.) Projektet er anden fase af implementeringen af Destination Sønderjyllands strategi ”De bedste ferieoplevelser skaber vi sammen”. Størstedelen af projektbudgettet skal gå til at kickstarte destinationens markedsføring på det tyske og hollandske marked.
- Gentænk Kulturturismen: Fremtidens bæredygtige attraktioner i Destination Trekantområdet (Destination Trekantområdet, 2,5 mio. kr.). Projektet skal forløse turismepotentialet i destinationens stærkeste kulturhistoriske attraktioner ved at gentænke disse ”fyrtårne” i turismeværdikæden med blandt andet attraktions- og produktudvikling, nytænkning af sammenhænge, flow og wayfinding på tværs af kulturinstitutionerne.
- Bæredygtig destinationsudvikling gennem internationale styrkepositioner (Destination Nord, 2,3 mio. kr.) Anført af vil et stærkt partnerskab arbejde med at udvikle de nordjyske turismeområder i en bæredygtig retning. Målet er at trække flere erhvervs-, kultur-, storby-, kyst- og naturturister til området, og turisternes døgnforbrug skal øges, så der skabes en øget indtjening hos turisterhvervet. Derudover ventes projektet at skabe forbedret mobilitet for destinationens gæster.
- Bedre adgang og mobilitet – oplev endnu mere på cykel Fjordlandet og Nationalpark Skjoldungernes Land (Destination Fjordlandet, 1,9 mio. kr.). Projektet skal skabe bedre cykelvilkår i destinationen ved at forbedre rammerne for cykelturisme. Desuden fokus på stærkere sammenhæng mellem de private virksomheder og turisterne, så virksomhederne bliver i stand til at møde den nye efterspørgsel fra cykelturister.
- Indlandsturisme og fødevarer - Produktudvikling, gæstespredning og helårsturisme i Destination Vesterhavet (Destination Vesterhavet, 1,6 mio. kr.). Projektet skal styrke turismeudbuddet i hele Destination Vesterhavet gennem udvikling af oplevelsesudbud og markedsføring på tværs af hele destinationen og aflaste kystområdet, som er presset i højsæsonen, ved at lede gæsterne ind i landet.
- Grøn mobilitet til og i Nationalpark Kongernes Nordsjælland (VisitNordsjælland, 1,5 mio. kr.). Projektet tager udgangspunkt i Nationalparken Kongernes Nordsjælland, hvor der skal etableres mobilitetshubs, hvorfra gæster har adgang til tematiserede cykelture mellem disse hubs. Hubs og ruter skal give spisesteder, attraktioner, gårdbutikker, detailhandel mulighed for at profilere sig gennem forretningsudviklingsforløb.
- Vild med Natur – bæredygtig outdoor oplevelsesudvikling (VisitSydsjælland-Møn, 1,4 mio. kr.). Projektet har fokus på outdoorturisme og skal undersøge metoder til måling af aftryk i naturen, udarbejde guides om bæredygtig adfærd og afsøge arealer til outdoorinitiativer. Konkret skal der udvikles ti kommercielle bookbare outdoorprodukter med kobling til øvrige turismeaktører.
- E.A.T. – Eating and Tourism (VisitHerning, 1,3 mio. kr.) Projektet har fokus på fødevarer ved de mange events - fx koncerter, mesterskaber og messer, der afvikles i Herning og Ikast-Brande Kommuner. Målet er at give erhvervs- og eventturister en bedre og mere bæredygtig oplevelse med den måde, der bliver produceret, spist og kasseret mad.
- Autentisk Lokalt Værtskab på Sydsjælland og Møn (VisitSydsjælland-Møn, 1,3 kr.). Projektet skal styrke turismens værdikæde gennem netværk for frivillige lokale ildsjæle og med undervisning via professionshøjskolen Absalon i lokalt værtskab. Konkret skal der udvikles mindst seks events i samarbejde med otte aktører.
- Green Invest - Sustainable Buildings in Coastal & Nature Tourism (Dansk Kyst- og Naturturisme, 0,6 mio. kr.). Projektet vil arbejde med bæredygtigt nybyggeri, idet bæredygtighed efterspørges af hotelgæster. Der skal opsamles international viden om certificeringsordninger og udarbejdes et inspirationskatalog og en DGNB-guide (en tysk standard). Et kvalificerings- og beregningsværktøj udvikles og testes på 1-3 konkrete pilotcases og stilles bredt til rådighed.
mk
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.