Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Indtil videre er det højeste antal danskere, der er blevet testet for corona på én dag, 6000 i denne uge.
Foto: Niels Christian Vilmann, Ritzau Scanpix

6.000 danskere er som det højeste testet for corona på én dag

Sundhedsstyrelsen har intet mål for antal daglige coronatest. Tidligere meldinger kan have skabt forvirring.
11. APR 2020 17.18
TEMA: Corona

I løbet af denne uge er lidt flere end 6.000 danskere blevet testet for coronavirus på ét døgn, hvilket er det højeste indtil videre. Det viser tal fra Statens Serum Institut. Tallet dækker over de test, hvor der er et entydigt testsvar tidligt næste morgen.

De lidt mere end 6.000 test ligger et stykke fra de 10.000 daglige test, som Sundhedsstyrelsen før er blevet citeret for at ytre ønske om.

For nogle uger siden sagde Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, til radiokanalen P1, at man ligesom i Norge gerne vil op på 10.000 daglige test.

- Vi vil også gerne op på 10.000, og det når vi også. Og vi skal også endnu højere, sagde Søren Brostrøm dengang til P1.

10.000 - og endnu højere
- 5.000 er et klart krav til regionerne, som vi forventer her og nu. Men vi vil op på 10.000 - og endnu højere.

Omkring en uge senere sagde Helene Probst, centerchef for planlægning i Sundhedsstyrelsen, til P1, at hun på baggrund af ændrede retningslinjer, for hvem der kan blive testet for coronavirus, forventede et stigende antal test.

Konkret forventede hun, at man i denne uge kunne nå op på 10.000 test og 15.000 test i næste uge.

Intet specifikt mål
Ritzau har spurgt Sundhedsstyrelsen, om styrelsen egentlig har et mål for, hvor mange der på daglig basis skal coronatestes. Det har styrelsen ikke.

- Sundhedsstyrelsen har ingen ambition om et specifikt antal test. Vi har en forventning om, at regionerne lever op til vores retningslinjer, som beskriver, hvilke personer der skal testes, skriver styrelsen i en mail.

Hvor mange personer, der ender med at blive testet i en given uge, kan ifølge styrelsen afhænge af en række forskellige faktorer.

Blandt andet har antallet af henvisninger en betydning. Det samme har smittespredningen og kapaciteten rundt om i regionerne.

- Så længe de rigtige bliver testet, hænger Sundhedsstyrelsen sig ikke i specifikke tal, skriver styrelsen i mailen. Sundhedsstyrelsen har løbende ændret sine anbefalinger og retningslinjer under coronakrisen, for hvor mange og hvem der skal testes.

Opdateret lørdag 17.18

Ritzau