Flere fyresedler til ledere end til ansatte

Flere fyresedler til ledere end til ansatte

Der sker procentvis flere fyringer blandt ledere end øvrige ansatte på både skole- og sundhedsområdet. Det står især grelt til på folkeskoleområdet, hvor nogle kommuner fyrer 40 procent af lederne

Skolelederforeningen er bekymret over en stigende tendens i en lang række kommuner. Der fyres nemlig langt flere ledere procentvis, end der fyres øvrige medarbejdere på især folkeskoleområdet. Det fortæller FTF i en pressemeddelelse.

- I kommuner som Nyborg og Tønder, planlægger man at nedlægge 30-40 procent af lederstillingerne på folkeskoleområdet. Der er flere kommuner, hvor mellem 20 og 30 procent af lederne skal fyres. Jeg har ikke set nogen kommuner, hvor en lige så høj andel af lærerne fyres, siger formanden for skolelederforeningen Anders Balle til FTF.

- Man vil meget nødig skære på selve undervisningstimerne, og så kigger man på andre områder i stedet. Men det har konsekvenser at gå efter ledelsen i så stort et omfang, mener han.

Skolelederforeningen påpeger, at det er mellemlederne, det går hårdest ud over. De har nu igangsat en undersøgelse, der vil vise mere præcist, hvordan tallene ser ud på landsplan.

Tendensen til at fyre mellemlederne er den samme i andre offentlige institutioner såsom børnehaver og sygehuse, fortæller professor i ledelse og organisation ved CBS Henrik Holt Larsen. Der er en grund til, at det går hårdest ud over mellemlederne nu.

- Der er forskel på at fyre topledere og mellemledere. Går man efter skalpen og fyrer en topleder, er det ofte af symbolsk karakter for at vise, at der er noget galt med institutionen, og at der er ændringer på vej. Fyrer man derimod mellemledere er det oftest af rationaliseringsgrunde, siger han til FTF.

Langt til nærmeste leder
Det har flere konsekvenser for en organisationen at fyre mellemlederne, siger professoren. Ikke mindst, at der bliver længere mellem toppen og de ansatte. 

Et andet problem er, at der er et reelt ønske blandt medarbejderne om, at lederen er tæt på.

- eSelv de dygtige og engagerede medarbejder, vi siger, vi har i Danmark, vil gerne have en leder, der er dem nær. Medarbejdere kan lede sig selv til en vis grad, men samtidigt er der også et behov for ledelse og et ønske om at havde lederne tæt på den enkelte medarbejder, siger Henrik Holt Larsen.

Det er bekymrende, at der kommer øget afstand mellem ledere og medarbejdere, mener personale- og administrationschef, Marianne Heide, i FTF. Hun frygter, at afstanden går ud over serviceniveauet:

- Man kan frygte, at der bliver mindre tid til sparring på den enkelte medarbejders arbejdsindsats - en sparring medarbejderen ofte selv efterspørger. Det kan derfor være essentielt, at der sættes andre mekanismer op, som sikrer at den sparring, der skal udvikle arbejdsindsatsen og ydelsen til borgeren, fortsat finder sted", siger hun.

mou

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt