Sundhedspersonales arbejdsløshed stiger kraftigt

De massive besparelser og fyringer i sundhedsvæsenet viser sig nu i arbejdsløshedsstatistikkerne. Nye tal fra Danske Sundheds-organisationers Arbejdsløshedskasse (DSA) viser, at arbejdsløsheden blandt medlemmerne er steget med 56 procent
15. MAR 2010 10.07


Antallet af ledige sundhedsprofessionelle, eksempelvis sygeplejersker, ergoterapeuter og jordemødre, er på vej i vejret. Det viser helt nye tal fra Danske Sundhedsorganisationer Arbejdsløshedskasse (DSA). Ifølge tallene er antallet af ledighedsberørte steget fra 338 i februar 2009 til 528 i februar 2010. Det er en stigning på hele 56 procent, oplsyer Dansk Sygeplejeråd.

Formanden, Grete Christensen, frygter, at endnu flere sundhedsprofessionelle vil ende i køen af ledige inden for de kommende måneder.

- Det er klart, at besparelserne i regioner og kommuner er en stærk medvirkende årsag til, at flere sundhedsprofessionelle er ledige. Men langt fra alle fyringer og stillingsnedlæggelser i sundhedsvæsenet er endnu slået igennem. Derfor vil ledigheden for de sundhedsprofessionelle vokse endnu mere de kommende måneder, siger Grete Christensen.

Hun tilføjer, at det også vil påvirke ledighedsprocenten i negativ retning, at mange netop nyuddannede sygeplejersker i den kommende måned søger ud på arbejdsmarkedet. Og hun opfordrer kommuner og regioner til at fremtidssikre sundhedsvæsenet.

- Det er nu, at kommuner og regioner skal sikre fremtiden. Vi ved, der bliver markant mangel på sundhedsprofessionelle de kommende år. Hvis arbejdsgiverne ikke rekrutterer og fastholder sundhedsprofessionelle nu, så risikerer vi, at de sundhedsprofessionelle finder andre græsgange og derfor ikke længere er i faget, når sundhedsvæsnet om ganske få år har akut brug for dem, siger Grete Christensen.

DSA er a-kasse for bioanalytikere, ergoterapeuter, fysioterapeuter, jordemødre, radiografer og sygeplejersker.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt