Lad velfærdsteknologi hjælpe borgerne

Socialministeren og KL opfordrer kommunerne til at arbejde målrettet med at indføre velfærdsteknologier på det sociale område
15. MAR 2010 9.17

Velfærdsteknologien kan give borgerne større frihed, forbedre arbejdsmiljøet og frigøre tid for medarbejderne, skriver ministeriet og KL.

Kommunerne skal fokusere endnu mere på at finde og afprøve ny velfærdsteknologi på det sociale område. Det kan for eksempel være ældre- og handicapvenlige toiletter eller rengøringsteknologier, og der er masser af inspiration at hente i pjecen 'Brug teknologien! - muligheder på det sociale område', som nu udgives af Socialministeriet og KL.
Velfærdsteknologi kan gøre borgerne mere selvhjulpne, og dermed får de større mulighed for at deltage i samfundet. Den nye teknologi kan også forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne på det sociale område og frigøre tid til andre opgaver. Til gavn for medarbejdere, borgere og samfundet.

- Velfærdsteknologien er til gavn for de borgere, der har brug for hjælp, for medarbejderne og for samfundet. Og det er derfor vigtigt, at vi på det sociale område holder øjnene åbne for de muligheder, teknologien giver os, siger socialminister Benedikte Kiær (K).

- Der er behov for, at vi i lidt større skala får afprøvet velfærdsteknologi, så vi ved, hvad der virker, og hvad der ikke gør. Jeg håber derfor, at dette initiativ vil inspirere flere kommuner til gå sammen om at afprøve teknologier. På den måde kan der komme volumen i vores tests og det bør få virksomheder på banen med nogle af de idéer, der ellers ligger stille på skrivebordet, siger KL-formand Erik Fabrin (V).

Regeringen har afsat tre mia. kr. i den såkaldte ABT-fond, hvor kommunerne kan søge om støtte til projekter med ny teknologi. KL og Socialministeriet opfordrer kommunerne til at gå sammen med andre kommuner og Servicestyrelsen i fælles projekter om ansøgninger til ABT-fonden. De deltagende kommuner kan på denne måde indhente erfaringer med de nye løsninger i flere forskellige kommunale sammenhænge. Dermed bliver der skabt en viden om, hvilke teknologier det er værd at arbejde videre med i landets kommuner.

'Brug teknologien - muligheder på det sociale område'

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt