Midtjylland satser på fødevarevirksomhederne

Fødevaresektoren i Region Midtjylland får nye muligheder for at forny og styrke sig selv. Regionsrådet har ja til en mangesidet indsats, der skal føre ny viden ind i sektoren og give virksomhederne mod på nye samarbejder
25. FEB 2010 7.21

MIDTJYLLAND: Regionsrådet har sagt ja til sammensætningen af det konsortium, der skal styre indsatsen og administrere de projekter, der skal sættes i gang. Samtidig bevilgede rådet 33,75 mio. kroner i de kommende tre år.

Der bliver workshops og konferencer, der bliver puljer med penge til at afprøve nye ideer, der bliver vidensamarbejde og ph.d.-forløb.

- Fødevarebranchen, som er en af vores erhvervsstyrkepositioner, står med nogle store udfordringer, som bestemt ikke er blevet nemmere at håndtere under det seneste års krise. Med denne indsats vil vi tilføre masser af nye vitaminer, der kan styrke virksomhederne, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

- Vi vil gøre det lettere for dem at løfte blikket fra de kortsigtede overlevelsesstrategier og arbejde for fremtiden. Der er både mange stærke virksomheder og organisationer - og mange gode idéer derude. Hvis vi kan få kvalificeret alle gode kræfter og omsætte dem i forretning, kan vi virkelig gøre Region Midtjylland til et internationalt førende innovationsmiljø for klog hverdagsmad, siger Bent Hansen.

- Vi vil skabe et miljø, hvor nye idéer og måder at gøre tingene på trives", siger Lars Visbech Sørensen, der er formand for det nyudpegede konsortium.

Konsortiet, der skal styre indsatsen og administrere projekterne, består af Agro Business Park, AgroTech, Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet (Aarhus Universitet), MAPP-centeret (Aarhus Universitet), Teknologisk Institut og Videncenter for Fødevareudvikling (VIFU).

- Vi kan vi nå målet, hvis vi gør det let og overskueligt for virksomhederne at forny sig. At få nye og anderledes kontakter og få inspiration til at omsætte deres ideer til nye produkter, produktionsmetoder og forretningskoncepter. De må ikke fare vild med deres idéer, siger Lars Visbech Sørensen.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt