Lavere kommunal udlicitering af snetjeneste

Det undrer Dansk Byggeri, at kommunerne ikke i højere grad forsøger at få løst opgaven af private leverandører. Organisationen ønsker ikke, at kommunerne skal have statslig vinter-refusion
24. FEB 2010 12.52

En opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet, viser, at graden af udlicitering af vintertjeneste, det vil sige snerydning og saltning og øvrig glatførebekæmpelse, er faldet fra 45,1 procent i 2007 til 35,7 procent i 2008.

Blandt de kommuner, som har øget andelen af vinteropgaver til private virksomheder mest fra 2007-2008 er København, Kerteminde, Ærø, Vallensbæk og Herlev kommuner. I bunden af listen findes Frederiksberg, Syddjurs, Langeland, Frederiksberg og Egedal kommuner.

- Vintertjeneste er ét af de nemmeste kommunale områder at udlicitere, fordi kommunerne allerede benytter private leverandører til at hjælpe de kommunale vej- og parkafdelinger med at løse opgaven. Samtidig ved vi fra andre beregninger, at kommunerne typisk kan spare mellem 10 og 20 procent ved at udlicitere. Derfor undrer vi os over, at der ikke er flere kommuner, som tager skridtet fuldt ud og udliciterer varetagelsen af vintertjenesten, siger Kathrine Stampe Andersen, erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri.

Flere kommuner har nu bedt regeringen om ekstra penge på grund af de store udgifter til snerydning og saltning, indtil videre dog uden, at ønsket er blevet imødekommet. Og Kathrine Stampe Andersen mener ikke, at kommunerne skal have 'vinterrefusion'.

- Kommunerne har i år med milde vintre haft overskud på budgettet for vintertjenesten og har dermed haft mulighed for at lægge de penge til side til hårde vintre, som den, vi oplever nu. Men mange kommuner har i stedet valgt at bruge pengene på andre områder, og det svier til dem nu, siger Kathrine Stampe Andersen.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt