Fælles ansvarlighed giver høj kvalitet

Sygehus Vendsyssel har den højeste rengøringsstandard, og det skyldes, at medarbejderne har høj anciennitet, har stor indflydelse på deres dagligdag og er glade for deres arbejde

NORDJYLLAND: Flere af afdelingerne på Sygehus Vendsyssel får den højeste karakter fra patienterne i den seneste landsdækkende patienttilfredsheds-undersøgelse.  Her siger de nordjyske patienter, at Sygehus Vendsyssel har den bedste rengøringsstandard i hele Region Nordjylland.

Ambulante patienter på sygehuset siger, at de er 99 procent tilfredse med kvaliteten af rengøringen, og de indlagte patienter er 90 procent tilfredse. Det er de højeste karakterer, der er givet i Region Nordjylland. Som et eksempel kan nævnes ambulante patienter på Børneafdelingen, som er 100 procent tilfredse med rengøringsstandarden.

Anne Mette Nielsen er serviceleder og chef for 115 rengørings- og husassistenter på Sygehus Vendsyssel, Hjørring. Hun har denne forklaring på de gode karakterer:

- Den flotte placering er et udtryk for, at vi har nogle rigtig dygtige medarbejdere, som hver dag yder en stor indsats. I Hjørring har vi en teamorganisation, hvor medarbejderne er meget stolte over deres arbejde, og det præger deres arbejdsindsats. Vi sætter kvalitet højt og sørger hele tiden for at have det nyeste og mest ergonomisk korrekte udstyr til vores medarbejdere, siger Anne Mette Nielsen.

Noget af forklaringen skal også findes i, at rengøringsteamet har en høj gennemsnitsanciennitet, og de er glade for deres arbejdsplads. Og så har det stor betydning, at medarbejderne har stor indflydelse på deres dagligdag.

- Vi kører med rullende teams. Det vil sige, at det enkelte team tilsammen har ansvaret for et bestemt område. Dermed opnås fleksibilitet og et kendskab til den enkelte afdeling og ikke mindst til patientgruppen. Det er med til at sikre høj standard. Medarbejderne har et fælles ansvar for, at der sker den rigtige prioritering af rengøringsopgaverne hver dag, og det ansvar skaber motiverede og engagerede medarbejdere, siger Anne Mette Nielsen.

De seneste tre år er sygefraværet blandt rengøringsassistenterne faldet fra 10 til de 6 procent i dag.

mou 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt