Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

400 rygoperationer ordnes ude i byen

4-5 mio. kr. om året. Så meget sparer Region Midtjylland ved en aftale med to privathospitaler om 400 rygoperationer om året
4. OKT 2011 14.26

MIDTJYLLAND: .- Hver måned henviser vi 50-60 patienter med ondt i ryggen og nakken til undersøgelse eller behandling på privathospitalerne. Derfor giver det god mening med en aftale, netop på dette område, siger formand for hospitalsudvalget i Region Midtjylland, Carl Johan Rasmussen (S).

Uden en aftale ville regionen skulle betale en 'liste-stykpris', som tilsammen ville være de 4-5 mio. kroner mere end den pris, regionen nu har fået hjem gennem en aftale.

Samtidig sikrer aftalen patienterne en kortere ventetid, fordi den på sin vis udvider regionens behandlingskapacitet.

- Vores ambition er, at vi fremover vil kunne give alle ortopædkirurgiske patienter en tid inden for en måned. Enten på et af vores egne hospitaler, eller på et af de private samarbejdssygehuse, siger Carl Johan Rasmussen.

Man kunne frygte, at den lavere pris, ville ske på bekostning af kvaliteten. Men det er ikke tilfældet, forsikrer direktør i Region Midtjylland, Ole Thomsen.

- De valgte privathospitaler har specialister til at varetage opgaven, og de skal leve op til de samme kvalitetskrav som de offentlige sygehuse, siger han.

 

 

• Aftalerne trådte i kraft den 1. oktober 2011 og erstatter hidtidige aftaler på området fra 2010. Aftalerne løber frem til den 1. oktober 2012, men med mulighed for forlængelse.

• I alt bød fem hospitaler ind på opgaven. Heraf har Region Midtjylland indgået aftale med følgende:
• Rygoperationer i nakken: OPA Ortopædisk Privathospital Aarhus
• Rygoperationer i lænden: PrivatHospitalet Skørping