19 spørgsmål om regionerne skaber splid i Venstre

Regionspolitikere i Venstre er vrede over, at en kollega i Folketinget anonymt har stillet spørgsmål om dem.
12. FEB 2019 7.23

Der er vrede og forundring blandt flere af Venstres politikere i regionerne, efter at et medlem af Folketinget fra samme parti anonymt har stillet en lang række spørgsmål, om alt fra taxakørsel til lønninger og udgifter til logi. De mener, det kan ses som led i en smædekampagne mod dem, skriver Jyllands-Posten.

- Det når ned på et utroligt lavt niveau, siger Lone Sonnerup, gruppeformand for Venstre i Regionsråd Nordjylland, til avisen med henvisning til spørgsmålene.

Sagen er en del af den debat om regionernes fremtid, der har kørt i flere måneder - blandt efter præsentationen af regeringens sundhedsudspil, hvor det foreslås, at regionerne nedlægges.

Mærkelig facon
Midt i den debat blev der stillet 19 spørgsmål uden anden afsender end Folketingets indenrigsudvalg til økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA). Ved sådanne spørgsmål anføres det normalt, hvem der har ønsket dem stillet, men det skete ikke med disse spørgemål. Det kom dog frem, at der var tale om Venstres egen sundhedsordfører i Folketinget, Jane Heitmann. Det får en lang række af Venstres politikere til at undre sig.

- Det er vel for at sætte regionsrådene i miskredit, men det er en mærkelig facon at gøre det på. Man kunne jo bare ringe rundt til sine partifæller i regionerne og spørge: Hvordan er kutymen hos jer i forhold til at bruge offentlige midler? siger gruppeformand for Venstre i Regionsråd Sjælland, Kirsten Devantier, til Jyllands-Posten.

Ib Bjerregaard, formand for Venstres gruppe i Regionsråd Midtjylland, siger til avisen:

- Mine kritiske spørgsmål om regeringens reform går på, om kvaliteten bliver bedre af, at embedsmændene skal træffe beslutninger i stedet for politikerne. 

- De her spørgsmål handler om at fjerne fokus fra det, så man bagefter måske kan lave en sensationel overskrift om, at regionsrådsmedlemmerne fråser med pengene. Det er direkte forkasteligt.

Formand for Danske Regioner Stephanie Lose (V) kalder det for en 'sørgelig tilgang'.

Jane Heitmann oplyser til Jyllands-Posten, at hun ikke har nogem kommentarer til artiklen.

Ritzau / ibs / mk

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt