DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

18 beboere på plejehjem blev testet positiv sidste uge

Fem smittede beboere døde. Det er de højeste ugetal siden begyndelsen af maj.

18 plejehjemsbeboere i Danmark blev testet positiv for covid-19 sidste uge, uge 38. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Samtidig er fem beboere, som var smittet med covid-19, afgået ved døden sidste uge.

Tallene er de højeste siden uge 19 i begyndelsen af maj, da 19 beboere blev testet positiv, og 19 døde. Værst stod det til på plejehjemmene i uge 14 omkring 1. april, da hele 144 blev testet positiv, og 34 døde. Det skal ses i forhold til, at det er over 40.000 beboere på plejehjem

Sidste uge steg antallet af nye smittede beboere til 15, efter at det i et par måneder havde svinget mellem nul og fem.

Otte plejehjem

De 18 ny-smittede fordeler sig ifølge seruminstituttet på otte plejehjem, seks i Region Hovedstaden, ét i Region Sjælland og ét i Nordjylland.

Dermed er nye smittetilfælde på Hybenbo i Varde ikke talt med. Her blev én beboer testet positiv lørdag og yderligere to mandag, oplyser kommunen til TV Syd.

Ifølge omtale i dagspressen har der også været smittede plejehjemsbeboere i blandt andre Lejre, Frederikshavn og Holstebro kommuner den seneste uge.

De 18 smittede blev fundet blandt 754 beboere, som fik svar på en test i sidste uge.

I alt har der under hele coronakrisen været 645 bekræftede tilfælde af covid-19 fordelt på 136 af landets 930 plejehjem, og der har været 224 bekræftede dødsfald blandt de smittede.