Det viser ifølge Berlingske en kortlægning, som Statens Institut for Folkesundhed har lavet. I Sundhedsloven fremgår det, at regionerne skal støtte kommunerne i den forebyggende indsats for kronisk syge. Men det er med til at skabe en gråzone, mener professor Jes Søgaard, der er direktør i Dansk Sundhedsinstitut:
- I det øjeblik kronisk syge borgere bliver udskrevet fra sygehuset forventer lægerne, at kommunen tager over med genoptræning og patientuddannelse. Sker det ikke, oplever borgerne omsorgssvigt.
Sundhedsordfører Birgitte Josefsen (V) har en klar forventning om, at flere kommuner stabler en forebyggende indsats på benene og afviser, at der er tale om en gråzone i lovgivningen.
Formanden for KLs social- og sundhedsudvalg, Anny Winther (V), er uforstående over for, at flere kommuner endnu ikke kan tilbyde en forebyggende indsats til kronisk syge, men efterlyser samtidig flere penge fra regeringen til at løse opgaven.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.