DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

139 fremtrædende personer i klimaopråb til regeringen

Tre borgmestre er blandt de 139, som opfordrer til handlekraft på klimaområdet.
6. OKT 2020 6.44

139 fremtrædende erhvervsfolk, forskere og politikere opfordrer i en fælles appel regeringen og Folketinget til at gøre mere på klimaområdet.Det skriver Information, der også er initiativtager til appellen op til Folketingets åbning.

Underskriverne af appellen tæller erhvervsfolk som Mads Nipper, Kim Fausing og Anders Eldrup, tidligere overvismænd som Peter Birch Sørensen og Michael Svarrer, tidligere klimakommissær Connie Hedegaard og mange andre.

Flere borgmestre har også skrevet under. Det gælder Steen Christiansen (S) i Albertslund, Birgit S. Hansen (S) i Frederikshavn og Leon Sebbelin (R) i Rebild.

Bekymrede

- Vi, der underskriver denne appel til regering og Folketinget, er bekymrede for, at manglende erkendelse af situationens alvor fører til, at vi gør for lidt for sent for at bremse klimakrisen, står der blandt andet i appellen.

Underskriverne roser i appellen politikerne for at have forpligtet sig til at reducere den danske udledning af CO2 med 70 pct. i 2030.

Men de kritiserer samtidig regeringen for ikke at være kommet med nogen konkrete nye initiativer i forhold til at nå målet de kommende år.

- Halvandet år efter "klimavalget" er der kun vedtaget politik, der kan bringe os en fjerdedel af vejen, står der i appellen.

Teknologi er ikke nok

Regeringen har tidligere lagt op til, at ny teknologi vil kunne hjælpe med at nedbringe udledningen af CO2 frem mod 2030. Men i appellen advarer underskriverne om at sætte for stor lid til den teknologiske udvikling.

De vil i stedet have en grøn skattereform med "CO2-afgifter på et markant højere niveau", end det regeringen har vist vilje til, skriver Information.

- Den grønne omstilling er Danmarks enestående chance for at skabe en ny og bæredygtig velfærdsmodel. Men tiden er knap. Lad ikke muligheden glide os af hænde, afslutter de.

Appellen vil ifølge Information blive overrakt til klimaminister Dan Jørgensen (S) tirsdag formiddag.

Se appellen og listen over underskrivere her.

Ritzau/ak