Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

12.000 elbiler i hovedstadsregionen skal styrke klimamål

Klima- og energiministeren bakker op om hovedstadsregionens satsninger inden for grøn transport og energi
16. MAJ 2012 15.19

Formanden for miljø- og grøn vækstudvalget i Region Hovedstaden Lars Gaardhøj (S) og Fredensborg Kommunes borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) har netop haft møde med klima- og energiminister Martin Lidegaard (R).
Mødets fokus var hovedstadsregionens klimastrategi og de to hovedsatsninger: Et sammenhængende energisystem i hovedstadsregionen og en markant indsats i forhold til elbiler.

På mødet tilkendegav ministeren, at begge satsninger er fint i tråd med regeringens prioriteringer indenfor energi og grøn transport.

- Vi havde et godt møde med ministeren, hvor vi drøftede, at hvis regeringens ambitiøse energimål skal indfries, er det helt afgørende, at hovedstadsregionen med 1,7 mio. borgere, går forrest. Vi er derfor netop ved at samle alle regionens kommuner og de store forsyningsselskaber med det klare mål at skabe en fælles vision for, hvordan et sammenhængende energisystem skal se ud. Jeg er glad for, at ministeren bakker op om denne satsning, siger Thomas Lykke Pedersen.

12.000 elbiler
Regionen har en målsætning om, at der i 2015 skal være 12.000 nye elbiler i Hovedstadsregionen. Det blev derfor drøftet med ministeren, hvordan regionens ambitiøse satsning på elbiler kan spille sammen med regeringens kommende klimaplan og fokus på potentielle reduktioner i transportsektoren.

- Det blev på mødet med ministeren aftalt at se på de konkrete muligheder, der er for et samarbejde mellem stat og kommuner og region, herunder hvordan, ministeren kan støtte op om de konkrete indsatser, siger Lars Gaardhøj.

Der blev desuden aftalt et nyt opfølgende møde på et senere tidspunkt.

tsp