Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
DF-rådmand i Aarhus stiller ikke op igen
Jette Skive (DF), der også er KL-udvalgsformand for Sundhed og Ældre, genopstiller ikke - her under et ældretopmøde i KL.
Foto: Keld Navntoft, Ritzau Scanpix

KV21:
DF-rådmand i Aarhus stiller ikke op igen

Følg de seneste KV21-nyheder om Dansk Folkeparti op til KV21 - udover Aarhus fra Horsens, Kalundborg og så Hedensted, hvor en logrende hale og et "vov" spiller en rolle.

Rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Jette Skive (DF) stopper i byrådspolitik efter denne periode, oplyser partiets lokalafdeling. Hun kom i byrådet ved KV09 og har haft rådmandsposten siden KV13. 

69-årige Jette Skive har været kommunal spids ved de to seneste valg, har været igennem en voldsom sag om svigt i ældreplejen og vil nu stille op til det midtjyske regionsråd. Ny spids er i sagens natur ikke udpeget, men selv peger hun på partiets førstesuppleant, 27-årige Jakob Søgaard Clausen.

Det hører med til historien, at partiet op til KV17 havde partiliste med to fra den ældre generation øverst på listen: Jette Skive og Knud Mathiesen, der begge kom ind. Ifølge Lokalavisen var unge kandidater havnet længere nede, fordi de skulle køres i stilling først.

67-årige Mathiesen fik i januar en direkte opfordring fra listens nummer fem, den 32-årige partisekretær Daniel Pedersson, til at trække sig lidt ned på listen efter sine to perioder i byrådet.

I en kommune, hvor DF har hele fire ud af 27 pladser, nemlig Hedensted, er situationen den, at der er rød borgmester, men ellers borgerligt flertal, idet DF pegede på borgmester Kasper Glyngø (S). Frontfiguren i DF Hans Erik Skibby var i TV Syd ude med en melding om, at Venstre heller ikke denne gang bare skulle regne med DF's støtte:

- Jeg kommer ikke til at pege på Venstre til borgmesterposten. Det kommer ikke til at ske. Ved forrige valg besluttede Venstre, at Dansk Folkeparti skulle sparkes ud af døren. Og det er jo klart, at når man bliver sparket ud, så kommer man ikke ind igen med logrende hale og siger "vov", sagde han.

Senere har han modereret den melding til, at partiet på forhånd ikke lover sig væk til nogen af siderne. I Hedensted er Ole Vind ny V-spids, efter Kirsten Terkilsen mistede posten til Glyngø.

Fra DF landet over kan nævnes, at det tidligere DF-byrådsmedlem i Horsens samt MF Claus Kvist Hansen nu er blevet socialdemokrat, skriver Horsens Folkeblad. Byrådet i Horsens forlod han i sommer, da han meldte sig ud af DF og lod en suppleant komme til. Før 2006 var han også S-medlem, og det er han altså nu igen - men ikke opstillet til noget.

Fra Kalundborg kan nævnes, at DF nu ifølge TV Kalundborg er gået i valgforbund med NB og LA og peger på Peter Jacobsen som borgmesterkandidat. Ligesom i Hedensted har DF her fire pladser ud af 27.

Ved KV17 var DF og LA i et større borgerligt valgforbund med R, K og V, mens NB stod udenfor valgforbund. Borgmester er Martin Damm (V).

Rettelse kl. 11.07: I en første version fremgik, at Claus Kvist Hansen skulle være "dukket op i Helsingør". Det er nu slettet.