Rigsretten har udpeget dommere til sagen mod tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (løsgænger, eks-V), oplyser Rigsretten selv på sin netop etablerede hjemmeside.
Juridiske dommere er de 15 højesteretsdommere med længst anciennitet, og de suppleres af lige så mange lægdommere udpeget af Folketingets partier efter forholdstalsmetoden.
De 15 politisk udpegede er:
For Venstre
For Socialdemokratiet
For SF
For Dansk Folkeparti
For Enhedslisten
For De Konservative
For De Radikale
Listen over folketingsvalgte dommere er ændret på to punkter, siden den planmæssigt i maj sidste år blev sammensat for en seks års periode. Venstres førsteudpegede dommer Nicolai Mallet er erstattet af Jacob Mchangama, fordi Nicolai Mallet der var Inger Støjbergs bisidder under instrukskommissionens afhøringer, nu tillige skal være en af hendes forsvarere i rigsretssagen.
Socialdemokratiets tredjeudpegede dommer Karin Gaarsted er erstattet af Kirsten Brosbøl, fordi Karin Gaarsted er indkaldt som midlertidigt folketingsmedlem, mens partifællen Anne Paulin er på barsel. Folketingsmedlemmer kan ikke være dommere i Rigsretten.
Skulle der opstå andre former for inhabilitet, efter at rigsretssagen mod Inger Støjberg er gået i gang, kan der ikke ske yderligere udskiftninger. I stedet skal den pågældende dommer udtræde, og det samme skal en dommer fra den anden gruppe, således at der altid er lige mange juridiske dommere og folketingsvalgte lægdommere.
Juridiske dommere udtræder efter anciennitet med den yngste først, de folketingsvalgte udtræder i valgrækkefølge med den sidst udpegede først. Det betyder, at hvis det skulle blive aktuelt, er Mette Vestergaard Huss (V) den første af de folketingsvalgte der må vige pladsen, Leif Donbæk Thomsen (SF) den næste, og derefter i rækkefølge Karen Rønde (V), Karen J. Klint (S), Keld Holm (K) og sidst Ingelise Bech Hansen (EL).
Der skal mindst være 18 dommere, ni juridiske og ni folketingsvalgte, for at rigsretssagen kan gennemføres.
Hvis nogen af dommerne får forfald inden sagen går i gang, vil de kunne nå at udskiftes med stedfortrædere, men altså ikke efter at sagen er begyndt. Ifølge Rigsrettens formand, højesteretspræsident Thomas Rørdam, vil rigsretssagen mod Inger Støjberg mest realistisk blive indledt efter sommer.