dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Slagelse-borgmester gik over stregen i kritik af ugeavis
Slagelse Kommune mener i sit svar til Ombudsmanden, at "borgmesteren dog måske kunne og burde have formuleret sig mindre voldsomt".
Foto: Claus Bech, Ritzau Scanpix

Slagelse-borgmester gik over stregen i kritik af ugeavis

Mail fra John Dyrby Paulsen (S) indeholdt ifølge Ombudmanden "et udsagn, der efter sit indhold udgør en trussel" om en straffeaktion.

SLAGELSE: Borgmester John Dyrby Paulsen (S) gik for langt, da han til en journalist på UgeNyt skrev, at "det er på alle måder rigtig rigtig skidt! Det får mig til at overveje at stoppe alt samarbejde". Kritikken gik på en artikel om en #MeToo-sag, men ifølge Folketingets Ombudmand ligger borgmesterens henvendelse "uden for rammerne for, hvordan en myndighed bør kommunikere med en journalist eller ledelsen for et medie".

Ombudsmanden gik ind i sagen af egen drift efter at have bemærket medieomtale af borgmesterens aktion, som Ombudsmanden finder "var egnet til at kunne opfattes som en trussel med hensyn til både journalistens og mediets adgang til at modtage informationer fra kommunen og med hensyn til kommunens fremtidige annoncering".

Men sådan skulle det ikke forstås, har Slagelse Kommune svaret, og samtidig forsikret, "at ingen journalister begrænses i deres adgang til informationer fra Slagelse Kommune eller i adgangen til at få interview med eller udtalelser fra fx borgmesteren". Kommunen anfører dog også, at "borgmesteren dog måske kunne og burde have formuleret sig mindre voldsomt".

Egnet som pression

Uanset dette finder Ombudsmanden, at borgmesterens mail var "egnet til at blive opfattet som pression" og "egnet til at blive opfattet som en trussel". At borgmesteren i sin mail har skrevet, at den ikke skal opfattes som en trussel, gør ingen forskel i forhold til "et udsagn, der efter sit indhold udgør en trussel", skriver Ombudsmanden til Slagelse Kommune.

"Jeg finder samlet set Slagelse Kommunes reaktion i sagen beklagelig", lyder Ombudsmandens konklusion.

Borgmester John Dyrby Paulsen tager kritikken til efterretning:

- Set udefra kan man ikke udelukke, at der læses en form for trussel. Det er sådan, jeg hører kritikken - og ja, jeg tager den til efterretning. Ombudsmanden minder om, at jeg hellere bør gå til Pressenævnet, så det er det, jeg vil gøre næste gang, siger han til sn.dk.
 

Se Ombudsmandens udtalelse om sagen.