DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

John Dyrby fik medie til at fjerne navne fra sexisme-historie

Med en mail til journalist om "overvejelser om at stoppe samarbejdet" fik Slagelses borgmester mediet til at fjerne navne på mulige politikere, der havde klappet gruppeformand bagi
14. OKT 2020 11.55
TEMA: #MeToo

SLAGELSE: En ugeavishistorie i sidste uge om et klap i numsen på gruppeformand Sofie Janning (S) fik borgmester John Dyrby (S) til at skrive til journalisten bag. Han fik Sjællandske Medier til at ændre artiklen, så der ikke længere blev opremset, hvilke udvalgspolitikere der kunne mistænkes for den adfærd, skriver Altinget.

Janning havde i Radio4 fortalt, at hun var blevet klappet bagi under et udvalgsmøde. Udvalgsmedlem Jørn-Ole Didriksen (V) følte sig mistænkeliggjort og truede Janning med sagsanlæg, hvis ikke hun udpegede politikeren. Siden indrømmede Jannings partifælle Steen Olsen, at det var ham - selvom han ikke selv kunne huske episoden.

Dyrby skrev til journalisten, at han var "skuffet og indigneret mht. navne på "mistænkte". Det får mig til at overveje at stoppe al samarbejde, ikke som en trussel, men som et opråb om almindelig anstændighed, værdighed og fokus på substans".

Venstres gruppeformand Knud Vincents kaldte Dyrbys mail et angreb på pressefriheden, mens Dyrby forsvarede sin ret til at afbryde et samarbejde med en journalist.

Sjællandske har nu fjernet navnene i en modereret version af artiklen, ifølge ansvarshavende chefredaktør Bente Johannessen, fordi ugeavisen ikke var berettiget "til at hænge de syv mænd, der kan være tale om, ud med fuldt navn".