dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Aarhus skal lære at kommunikere med oplandet

Borgerne i oplandsbyerne skal vurdere, hvor godt Aarhus Kommune kommunikerer med de mindre samfund. Samtidig undersøger kommunen, hvordan kommunikationen i landsbyerne kan styrkes. Spørgeskemaerne er sendt ud til 20.000 borgere.

AARHUS: 20.000 borgere i oplandsbyerne til Aarhus skal via en spørgeskemaundersøgelse vurdere, hvordan information om Aarhus Kommune formidles, og hvordan man holdes opdateret om, hvad der sker i lokalsamfundet.

Med spørgeskemaundersøgelsen håber Aarhus Kommune at få svar på, hvordan kommunikationen mellem kommunen og oplandet samt internt i de enkelte bysamfund kan styrkes. Det er oplandsudvalget under Aarhus Byråd, som har undersøgelsen igang.

- I Oplandsudvalget er vi optaget af at styrke sammenhængen mellem kommunen og oplandet og samtidig understøtte oplandsbyernes egne fællesskaber. Det er vigtigt, at vi har en god dialog i hele kommunen, og at alle føler, at de er tæt på beslutningerne og informeret om, hvad der sker i deres område, siger Ango Winther (S), der er formand for Oplandsudvalget.

Politikerne vil gerne vide, hvordan oplandet henter information om Aarhus Kommune, og hvor tilfredse de er med den information, de modtager. Og hvordan borgerne gerne vil kommunikere med hinanden i oplandsbyerne, og hvordan den kommunikation kan styrkes. 

Oplandsudvalget har for nylig været på studietur for at høre om, hvad der fungerer godt, og hvor kommunen kan styrke indsatsen. Det er analyseinstituttet Silverbullet Research & Insights, der gennemfører undersøgelse blandt tilfældigt udvalgte borgere bosat i oplandet i Aarhus Kommune.

MG