Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

København og Veterancentret i ny samarbejdsaftale

KORT NYT31. JAN 2020 9.16

KØBENHAVN: Aftalen skal styrke indsatsen over for de københavnske veteraner, der har behov for støtte og anerkende den indsats, de har ydet i verdens konfliktområder. Københavns Kommune har sikret over syv mio. kr. til veteranindsatsen over de næste fire år. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 

- Samarbejdet med Veterancentret markerer en helt ny tilgang til byens veteraner. Det har været uværdigt, at vi ikke tidligere har kunnet hjælpe de mennesker ordentligt, der har sikret Danmarks bidrag til fred i verden. Nu samler vi vores kræfter for at få veteranerne videre i livet, blandt andet med at finde et godt arbejde, og det vil samarbejdsaftalen være et væsentligt bidrag til, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Samarbejdsaftalen er en del af projektet 'Fælles om veteraner', hvor landets kommuner og Veterancentret samarbejder om at støtte og anerkende veteraner og deres pårørende. Pengene skal blandt andet bruges til en veterantovholder, der skal lede veteraner og samarbejdspartnere hurtigt mod den rette hjælp, koordinere sammenhængende forløb for veteraner på tværs af kommunens forvaltninger og få fulgt endnu tættere op på samarbejdet med virksomheder, der har en veteran i småjob, løntilskud eller praktik. Der er 3.295 bosiddende veteraner i København.

esl