Lukning af børnehave bliver en sag for Ankestyrelsen og minister

Børnehuset Syd i Greve står til at lukke til oktober, men processen får kritik for at være lukket, og for at informationer ikke er blevet udleveret. Det får to byrådsmedlemmer til at klage til Ankestyrelsen.
27. JAN 2020 12.45

GREVE: I december blev det besluttet i Greve Byråd, at den selvejende institution Børnehuset Syd skulle lukke. Det vedtog man, da man mente, kvaliteten ikke var god nok, og at børnene ikke trivedes eller udviklede sig tilfredsstillende. Men lukningen får kritik fra to byrådsmedlemmer, som har sendt sagen til både Ankestyrelsen og ministeren. Det skriver TV2 Lorry og Sjællandske. 

Det er Brigitte Klintskov Jerkel (K) og Mehmet Dogru (EL), som har bragt sagen videre. Kritikken går blandt andet på, at en intern mail viser, at Pædagogisk Psykologisk Rådgivning ikke har været hørt i forbindelse med lukningen. Derudover har de to lokalpolitikere sendt sagen videre til Ankestyrelsen, da de mener, at det er forkert, at sagen er blevet behandlet som et lukket punkt på dagsordenen. 

- Jeg har svært ved at forstå, at den sag skulle være på en lukket dagsorden, fordi det hele jo sådan set blev offentliggjort bagefter. Og fordi, at når det har været på en lukket dagsorden, er der ikke nogen i offentligheden, der overhovedet har kunnet forholde sig til, at der var en drastisk beslutning på vej om lukning af en daginstitution, siger Brigitte Klintskov Jerkel til TV 2 Lorry.

Klagen til Ankestyrelsen går desuden på, at der var oplysninger som notater og bilag, som byrådsmedlemmerne ikke har kunne få udleveret i tide. 

- Vi bad om nogle notater og nogle bilag for at få sagen mere oplyst til byrådsmødet, og det kunne vi ikke få. Nu viser det sig efterfølgende, at de notater har ligget i forvaltningen siden november måned. Så kan jeg ikke forstå, at man tilbageholder dem for nogle byrådsmedlemmer, når vi rent faktisk beder om at få de notater, siger Brigitte Klintskov Jerkel videre.

Brigitte Klintskov Jerkel har sagt over for Sjællandske, at hun ønsker at tage sagen op med social- og indenrigsminister Astrid Krag (S). 

Børnehuset Syd står til at lukke i oktober 2020.

esl

 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev