Politiet opgiver at finde hærværksmænd i kirkedigesag

VARDE: Omkostningerne ved at genetablere 24 meter kirkedige ved Fåborg Kirke - en landsbykirke øst for Varde - er fortsat ukendte. Kirkediget var udsat for groft hærværk nytårsnat, hvor stenene blev flået ud af kirkediget. Men der er fundet en løsning, så diget kan udbedres. Der er tale om et kirkedige, der er noget yngre end kirken, som er fra middelalderen - formentlig omkring 1100. Kirkediget vurderes at være cirka 100-120 år gammelt, skriver JydskeVestkysten.

Sagen om hærværk og genopbygning har været igennem Nationalmuseet, Ribe Stift og Varde Provsti. Det er nemlig ikke bare sådan, at man kan gå i gang i med at genopbygge et kirkedige. Der skal gives tilladelse, og det er nu sket. Der er i den forbindelse udpeget et arkitektfirma, som skal stå for genopbygningen.

I øvrigt kunne det blive meget dyrere at udbedre diget, end det er blevet. Gerningsmændene fik nemlig ikke flået bundstenene op. Var det sket, så ville det være langt sværere at rekonstruere diget - og dermed langt mere tidskrævende. Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at sagen har været efterforsket. Politiet har været rundt i byen i timerne efter nytår. Men der er ingen spor efter gerningsmændene, og derfor er sagen henlagt.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt