11.000 skal flytte på grund af ghettoplanen
Næsten 500 mennesker mødte lørdag 9. Februar op i Mjølnerparken for igen at vise deres modstand mod regeringens ghettopakke. Demonstrationen var arrangeret af foreningen Almen Modstand.
Foto: Tobias Nilsson, Ritzau Scanpix

11.000 skal flytte på grund af ghettoplanen

Ny kortlægning viser omfanget af flytninger grundet ghettoplanen.
25. NOV 2019 6.27
TEMA: Ghettoplan

11.000. Så mange skal forlade deres bolig som konsekvens af den såkaldte ghettopakke, der skal ændre befolkningssammensætningen i udsatte boligområder.

Planen investerer milliarder af kroner på at rive almene boliger ned, gøre boliger klar til salg til private og omdanne familieboliger til attraktive ungdoms- og ældreboliger som led i ghettopakken. Målet er at gøre de såkaldte ghettoer til almindelige boligområder uden for mange mennesker med sociale problemer som arbejdsløshed og kriminalitet.

Nu er det for første gang kortlagt, hvor mange mennesker i de 15 'hårde ghettoer' der bliver berørt af den omfattende plan. Mandag Morgen har i samarbejde med de lokale boligselskaber og kommuner opgjort det samlede antal berørte til 11.000 mennesker. Familier, par og enlige, der i de kommende år permanent skal finde et andet sted at bo.

Det svarer nogenlunde til, at Folketinget besluttede, at hele Struer eller Hobro skulle flytte.

Derudover skal flere end 5.500 mennesker genhuses midlertidigt, mens deres bolig renoveres.

Udskiftning på 8-12 pct.
Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) erkender, at planen griber ind i mange menneskers liv. Men han understreger, at selvom mange mennesker skal flytte ud af deres bolig de kommende år, så er der ikke tale om, at 11.000 mennesker skal tvinges fra hus og hjem.

- Det er klart, at der er nogle, som skal flytte fra de blokke, der bliver revet ned. Og jeg forstår godt, at det kan virke indgribende. Men der er en naturlig udskiftning på 8-12 pct. om året af beboere, som flytter ud. Mange bor også på en kortidskontrakt. Dem er der heller ikke en udfordring med. Så antallet af dem, som er tvunget til at flytte ud, er noget mindre, siger Kaare Dybvad Bek til Mandag Morgen.

Den nye kortlægning kommer blot få dage før, at boligministeren offentliggør den nye ghettoliste. Den nye liste kommer 1. december, og alt tyder på, at den igen vil udnævne de 15 boligområder som landets hårde ghettoer. Det drejer sig blandt andet om Mjølnerparken og Tingbjerg i København, Vollsmose i Odense samt Gellerupparken og Bispehaven i Aarhus.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt