DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
To folkeskoler udsat for bombetrusler efter mulig hacking
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

To folkeskoler udsat for bombetrusler efter mulig hacking

To nordjyske folkeskoler blev mandag udsat for bombetrusler gennem Aula. Politiet mistænker hacking-bagmænd.
19. NOV 2019 14.38

THISTED / AALBORG: Mandag blev både Tingstrup Skole i Thisted og Klarup Skole i Aalborg udsat for bombetrusler, der dog begge hurtig viste sig at være falske. Begge trusler blev sendt gennem Aulas beskedsystem. 

Ved begge tilfælde har politiet droppet mistanken om, at det skulle være elever på skolen. I Thisted var mistanken først rettet mod en 13-årig skoleelev, da truslen var kommet fra drengens profil, men Midt- og Vestjyllands Politi meddeler nu, at den indledende efterforskning peger på, at det ikke var den 13-årige, men at drengens profil var blevet hacket. TV Midtvest skriver, at truslen er blevet sendt fra en IP-adresse fra Fyn. 

- Det er selvfølgelig en lettelse, men samtidig finder jeg det meget bekymrende, at man på den måde kan hacke sig ind i en profil. Man må formode, at vedkommende, der står bag, er mere end 13 år gammel, og jeg finder det rystende, at man kan finde på at rette mistanken mod et barn. Det er gruopvækkende og går over min forstand, siger skoleleder Dorthe Ninn til TV Midtvest.

Da Klarup Skole i Aalborg modtog bombetruslen mandag eftermiddag vurderede politiet hurtigt, at truslen var falsk og at intet tyder på, at der var en farlig situation på og omkring skolen. Man indledte dog stadig øjeblikkeligt en større efterforskning af omstændighederne omkring anmeldelsen, ligesom man straks afsendte politipatruljer til skolen for at undersøge stedet.   

Først mistænkte politiet en 15-årig elev for at stå bag truslen, men vedkommende er blev hurtigt frigjort for mistanke igen. Nordjyske skriver desuden, at det kan trække sagen i langdrag, når gerningsmanden har gemt sig bag anonymitet på internettet. Det har man kunne se, da Tech College i Aalborg modtog en bombetrussel tidligere i år, oplyser Henrik Staal, politikommissær hos Nordjyllands Politi.

- Efterforskningen var et langt og sejt træk, der ikke ledte til særlig meget. Men det er en alvorlig type sag, så vi vil se på, hvor lang tid vi kan fortsætte efterforskningen, siger Henrik Staal.

Politiet ser ikke nogen sammenhæng mellem bombetruslen i Aalborg og bombetruslen mod Klarup Skole, ligesom der heller er blevet draget paralleler mellem truslerne på Tingstrup Skole og Klarup Skole. 

esl