3F stævner Thisted i sag om hobbyfotografs sygedagpenge

KORT NYT19. NOV 2019 15.35

THISTED: En anonym henvendelse om, at en sygemeldt borger i afklaringsforløb sælger fotos via sin Facebookside, har fået Thisted Kommune til øjeblikkeligt at lukke for kassen og melde ham rask. Desuden skal den sygemeldte med det samme aflevere sine nøgler og afslutte det praktiksted hos Jem og Fix, hvor han er i gang med en afklaring til et fleksjob, skriver Fagbladet 3F.

Det har fået 3F til at gå ind i sagen: 'Selvfølgelig skal en kommune undersøge en anonym anmeldelse. Men kommunens undersøgelse og reaktion i denne sag er helt ude af proportioner, så derfor tager vi sagen direkte til domstolen', siger Tina Christensen, der er socialt politisk ansvarlig i 3F.

– Konkret betyder det, at en sagsbehandler kan inddrage egne iagttagelser i sagerne og foreholde borgere disse observationer til belysning af faktiske omstændigheder. Det betyder også, at der i visse særlige tilfælde kan ske orientering på sociale medier, herunder Facebook, skriver Mogens Kruse Andersen, direktør i Teknik & Erhverv, og understreger, at kommunen helt overordnet sagsbehandler i henhold til gældende lovgivning.

MG

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt