Hillerød indfører daglig motion på alle  kommunale arbejdspladser
Foto: Søren Bidstrup, Ritzau Scanpix

Hillerød indfører daglig motion på alle kommunale arbejdspladser

Senest 1. januar 2020 får alle kommunale arbejdspladser i Hillerød tilbudt mulighed for en times ugentlig motion i arbejdstiden. Det sker som led i Bevæg dig for livet-samarbejdet.

HILLERØD: De kommende år er det ikke kun arbejdsopgaver, der giver medarbejderne i Hillerød Kommune sved på panden. Kommunen har nemlig som den første i landet indført en mulighed for medarbejdermotion til samtlige 5.550 ansatte på kommunens arbejdspladser.

Indsatsen er startet som en ide udsprunget fra kommunens egen idrætskonsulent Klaus Ryding, der blev inspireret af kommunens arbejde med Bevæg dig for livet-aftalen. En aftale, som Hillerød i januar indgik med idrætsorganisationerne DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF) om, at 4.000 flere borgere i kommunen skal være aktive inden 2023.

- Det er nogle gange noget lettere at sætte mål for andre end at handle tilsvarende selv. Men det øger selvfølgelig troværdigheden, hvis vi selv rejser os og går forrest eller - hvad der er lige så godt - går med. Det er fint med os, hvis nogle motiverer det med bundlinjer og produktivitet, vi gør bare ikke, siger kommunaldirektør Erik Nygreen.

I starten af 2020 skal alle ledere på kommunens arbejdspladser have sat tiltaget på dagsordenen og involveret medarbejderne i, hvordan man bedst kan gøre plads til motion på den enkelte arbejdsplads.

- Det er op til vores ledere og medarbejdere at finde løsninger, der passer til netop deres arbejdsplads og dagligdag. De kan vælge at fordele tiden ud på alle ugens arbejdsdage eller vælge at samle tiden til et længere motionspas. Initiativet handler dybest set om at fremme arbejdsglæden gennem fysisk velvære og anderledes fællesskab med hinanden. Der er tale om et frivilligt tilbud til alle medarbejdere, med en hensigt om, at det bedst udfolder sig i fællesskaber, siger Erik Nygreen.

150.000 potentielle deltagere
I Bevæg dig for livet-samarbejdet mellem DGI og DIF glæder man sig over initiativet i Hillerød og håber, at andre følger efter.

- Vi håber, at vi i Bevæg dig for livet kan bruge erfaringerne i Hillerød Kommune til at inspirere andre kommuner og arbejdspladser rundt i landet både i forhold til resultaterne og med konkrete tiltag. Hvis vi kan få vores 20 samarbejdskommuner til at indføre medarbejdermotion, så kan vi alene dér flytte 150.000 danskere til et mere aktivt liv, siger Per Nedergaard Rasmussen, leder af den kommunale enhed i Bevæg dig for livet.

Erik Nygreen håber, at rigtigt mange medarbejdere både centralt på kommunens rådhus men også decentralt på institutioner, skoler, plejehjem, sundhedscenter, biblioteker m.fl. tager initiativet til sig.

- At give mulighed for at skabe nogle vaner i arbejdstiden, hvor vi bevæger os sammen, understøtter på den måde både sundhed, trivsel og sammenhold og i sidste ende godt kollegaskab. Vi har et medansvar for hinanden, og det tager vi, siger Erik Nygreen.

MG

Fakta om Bevæg dig for livet

  • Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er visionen i Bevæg dig for livet, der er Danmarkshistoriens største idrætspartnerskab mellem DGI, Danmarks Idrætsforbund, TrygFonden og Nordea-fonden, og involverer hele Danmark.
Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt