

Det går trægt med at gøre delebilsordninger til mere end et kuriøst indslag i vores transportmønstre. Velviljen er stor i landets kommuner, hvoraf mange har forsøgt at facilitere delebilsordninger, men succesen er til at overse, og mange steder er forsøgsordninger gået i sig selv igen.
Men kommunerne har en vigtig rolle at spille, hvis delebiler skal udbredes til flere end landet allerstørste byer, mener Bjarke Fonnesbech, direktør for landets største delebils-operatør, det nonprofit-fondsejede LetsGo, som administrerer cirka 230 delebiler.
- Mange kommuner er positive, men en af udfordringerne er manglende viden om, hvor let det i virkeligheden er at introducere en ordning i en kommune. Og hvor billigt det er, for det behøver slet ikke koste noget - til gengæld er det rigtig vigtigt, at kommunen går forrest for at løbe projektet i gang, så det ender med at blive rentabelt, siger han og tilføjer:
- Hvis kommunen begynder med for eksempel at udskifte sine egne biler på rådhuset med delebiler, kan vi starte op i det små og langsomt introducere begrebet til private, så det bliver rentabelt.
Abonnenter kan læse hele historien på kommunen.dk.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.