Lions Club i hospitalssamarbejde om Danmarks første specialklub

Lions Club Hammel Neurocenter er en ny type klub, der ser dagens lys som den første af sin slags i Danmark. Klubben har specifikt fokus på at hjælpe patienter og pårørende på Regionshospitalet Hammel Neurocenter.
27. SEP 2019 12.58

MIDTJYLLAND: På Hammel Neurocenter er patienterne indlagt, fordi de har fået en hjerneskade, og de er typisk indlagt i flere måneder, mens de gennemgår et rehabiliteringsforløb. I den nye Lions Club Hammel Neurocenter kan medlemmerne få lov at gøre en forskel for de indlagte patienter og pårørende, der er i en livskrise og har brug for hjælp.
 
Klubbens formål er at støtte neurorehabiliteringen på neurocentret ved at afholde aktiviteter, der indsamler økonomiske midler til centret. Innovative kræfter har udviklet konceptet for klubben, der er en helt ny specialklub i Lions-regi med ét enkelt formål. Klubben sigter efter at skabe økonomisk overskud, der bliver doneret til Hammel Neurocenter.
 
- Vi synes, at Hammel Neurocenter er et fantastisk sted, og vi vil gerne gøre en særlig indsats for at hjælpe patienter og pårørende. Det kan vi gøre ved at etablere en klub med et enkelt formål – nemlig at samle penge ind til centret igennem forskellige aktiviteter. Og vi kan tilbyde neurocentret at arrangere aktiviteter for patienter og pårørende, siger Henrik Storch fra Lions Club, der er formand for klubetablering og en af de tre initiativtagere til etableringen af den nye klub.
 
Mod og engagement
I den nye klub vil medlemmerne komme til at hjælpe folk i nød. De vil opleve, at kammeratskab og fællesskab vægtes højt sammen med trofasthed, mod og engagement. Der er rig mulighed for at realisere sig selv gennem forskellige projekter, og der er mulighed for at tilegne sig erfaring og kompetencer inden for eksempelvis planlægning, koordinering, indkøb, salg og markedsføring.
 
- Den nye klub erstatter ikke det arbejde, som vores dygtige ansatte udfører, men den er et ekstra tilbud til patienter og pårørende, siger oversygeplejerske Bente Dam, der er en del af centerledelsen på Hammel Neurocenter, og fortsætter:
 
- Formålet med at have frivillige til at støtte Hammel Neurocenter er at skabe mulighed for livsbekræftende samspil mellem patienter, pårørende, medarbejdere og frivillige. Deres indsats er et supplement til at bringe hverdagslivet ind i rehabiliteringen med aktiviteter, der højner livskvaliteten for patienter og pårørende.

MG

Se flere stillinger
Nyhedsbrev