Regeringen dropper omstridt omfartsvej i Mariager

Der var i finanslovaftalen for 2019 sat 12 mio. kr. af til forundersøgelse. Nu skrinlægges projektet.
27. SEP 2019 7.15

MARIAGERFJORD: En investering på 12 mio. kr. til en miljøundersøgelse af Mariager Omfartsvej bliver nu droppet, skriver TV2. Investeringen til den såkaldte VVM-undersøgelse var ellers en del af finanslovaftalen mellem den tidligere V-LA-K-regering og Dansk Folkeparti.

- Jeg mener ikke, at vi fortsat skal kaste skatteborgernes penge efter en Mariager Omfartsvej, siger transportminister Benny Engelbrecht til TV2.

Socialdemokratiet har ellers tidligere fastholdt, at omfartsvejen ville være en god investering. Samtidig blev projektet set som en del af Socialdemokratiets infrastrukturplan.

- Der er så mange projekter rundt omkring i hele landet, hvor trafikanterne holder i timelange køer grundet trængsel på vejene. Derfor mener jeg, at vi skal tænke os godt og grundigt om, inden vi beslutter, hvilke projekter vi vil prioritere, siger Benny Engelbrecht og tilføjer:

- Og da der ikke længere ser ud til at være opbakning til omfartsvejen i Mariager, synes jeg, det er naturligt, at vi ikke bruger penge på fortsat at undersøge projektet.

Det har tidligere været skønnet, at omfartsvejen ville koste 377 mio. kr. Både det lokale erhvervsliv og eksperter har dog advaret om, at en omfartsvej ikke ville aflaste trafikken i Mariager. Nu har den nye regering så valgt at droppe projektet helt. Derfor vil alle Folketingets partier blive indkaldt til forhandlinger om en ny infrastrukturplan.

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev