Slagelse vil renovere stadionområde for 700 mio. kr.

SLAGELSE: I dag er der ikke plads til ret meget andet end fodbold på området omkring Slagelse Stadion. Men nu får området hovedrollen i omfattende planer om byfornyelse. Selve Slagelse Stadion og området omkring det skal nemlig gøres til centrum i en større udvikling af byen og udbygge Slagelses bykerne ved at udvide det eksisterende fodboldstadion og bygge nye bygninger omkring det. En vision, der har fået navnet Slagelse Park, skriver TV2 Øst.

Her er tanken at bygge en lang række nye boliger, tilføje nye administrationsbygninger til eksempelvis et nyt rådhus, skabe plads til erhverv og indrette områder til nye aktiviteter som parkour og skating. Med i planerne er også en omfattende udvidelse af selve Slagelse Stadion. Det skal blandt andet gøre det muligt at overdække stadion, så det kan bruges til for eksempel koncerter og andre store events.

Stadionområdet er dog kun ét element i det nye byområde, som skal ligge i det område, som vil fortsætte ned gennem det nuværende Frederikshøj og slutte ved Slagelse Svømmehal, der i stedet skal omdannes til et åbent bevægelseshus med flere forskellige faciliteter. Målet er, at endnu flere borgere skal være aktive. Ifølge projektbeskrivelsen vil udviklingen af det nye område komme til at koste 700 mio. kr. - penge, der skal komme fra private investorer.

mg

 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev