Forgæves påbud til ulovlig bådehavn. Nu er ejerne sigtet
Foto: Torben Huss, Ritzau Scanpix

Forgæves påbud til ulovlig bådehavn. Nu er ejerne sigtet

Rydning af vandområde ved Christiania ventes i udbud.
23. JUL 2019 9.06

KØBENHAVN: Ikke overraskende har en stribe påbud til ejerne af omkring 90 vrag, fartøjer og andre konstruktioner ud for Christiania ikke haft nogen effekt, og en efterfølgende politianmeldelse fra Kystdirektoratet har nu fået politiet til at rejse et antal sigtelser, skrivet TV2 Lorry.

Den ulovlige bådehavn i farvandet Erdkehlgraven i Københavns Havn mellem Holmen og Christiania har i mere end et årti kunnet vokse i omfang, mens forskellige myndigheder har ment, at andre end de selv skulle tage affære. En aftale fra februar fordelte imidlertid opgaven - og betalingen - mellem Miljøministeriet og Københavns Kommune, og derfor er der nu en vis bevægelse i sagen.

Det var på forhånd ikke ventet, at der ville komme noget ud af de formelle påbud til ejerne, og derfor vil opgaven med at rydde området formentlig blive sendt i udbud til start tidligst i efteråret. Prisen ventes at blive 25 mio. kr. fordelt med 15 mio. kr. fra Miljøministeriet og 10 mio. kr. fra Københavns Kommune.

Aftalen om rydning af området blev indgået mellem daværende miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

mk

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt